Porodično letovanje u Italiji

italija leto 2019

Italija je jedno od savršenih mesta za letovanje. Pregršt prelepih mesta i plaža, kao i znamenotisti za one koji vole aktivan odmor.

Porodična letovanja u Italiji su jako popularna iz godine u godinu se posećuju mesta koja su okarakterisana kao idealna za letovanja sa decom.

Prevoz do Italije

Imate više načina da doputujete u svoje omiljeno italijansko letovalište. Možete obezbediti aranžman preko neke agencije i samim tim obezbediti i prevoz. Pored aviona i autobusa svakako da je veoma praktična vožnja automobilom, pogotovo ukoliko letujete sa decom. Možete praviti čašće pauze i sebi obezbediti smeštaj na polovini vožnje do letovališta ukoliko smatrate da je to potrebno. Jedino zagušenje u saobraćaju možete očekivati kada se isključujete sa autoputa na neki lokalni italijanski put ka letovalištu koje ste odabrali.

Gde odsesti

Ponuda hotela u Italiji je raznolika. Hoteli sa tri zvezdice su znatno oskudniji od hotela sa četiri zvezdice. Ovaj podatak vam navodimo zbog cinjenice da su sobe u niže rangiranim hotelima manje i vrlo često nisu pogodne za decu. Shodno budžetu ali i praktičnosti odabertite hotel. Uglavnom su svi hoteli jako blizu plaže. Bolje opremljeni hoteli imaju i bazen u sklopu kompleksa stoga su primamljiviji porodicama sa decom. Pored bazena hoteli sa četiri zvezdice su bolje opremljeni opremom za bebe poput hranilice, kreveca ili stolice.


Hrana

Nemojte brinuti da u restoranima nećete naći primamljiva jela za vas i vašu porodicu. Naravno tu su nezaobilazne pice i paste, ali i razna druga jela čija je cena pristupačna. Sladoledi su tamo preukusni, kolači kao i voćne salate. Dosta je toga u ponudi što je deci primamljivo, a možemo prema iskustvima turista cene su razumne.

Lido di Jesolo

Pomenućemo vam jednu od omiljenih plaža turista sa naših prostora, koja se nalazi u mestu Lidu di Jesolu. Lido di Jesolo se nalazi u blizini Venecije. Plaža je duga preko deset kilometara. Savršena je za dečije vragolije. Pešačka zona je fenomenalna. Puna je animatora, postoji pored zabavnog i vodeni park. Svakako je prijatna atmosfera i ne može nikoga da ostavi ravnodušnim. Najbolje od svega je što je uveče mirno i idealno za odmor što mahom i žele porodice koje letuju sa decom. Ono što je prednost ovog letovališta jesu i detalji na koje su Italijani jako obratili pažnju. Bebu gotovo da možete svuda da presvučete, odnosno imate sve uslove za to. Odeljak gde možete presvući bebu se nalazi u svakom hotelu i mahom u svakom kafiću. Šta više negde vas mogu sačekati i pelene za presvlaku ukoliko ste trenutno ostali bez istih. Prilaze za kolica su omogućili gotovo svi hoteli i kafići. Kako je sve više kuca koje su deo naših porodica, vaši mališani ih mogu povesti sa sa sobom jer su oni i te kako dobrošli. U mnogim hotelima je vašim ljubimcima dozvoljen pristup. Ne samo da im je ulaz omogućen već na plaži im je obezbeđen deo koji je samo njihov.

Tako da dragi roditelji, ukoliko niste sigurni gde biste na letovanje, a beba je mala, pritom možda imate i nekog ljubimca, ne brinite i odmah krenite u istraživanje Italije koja je idealna za porodiča putovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *