7 razloga zašto je dobro imati ljuljaške za bebe

 

Beba se rodila, a vi ste dobili gomilu poklona uključujući i ljuljašku za bebe. Pitate se da li vam je ta sprava korisna i potrebna u vašem domu? I te kako!

Evo i 7 razloga zašto će vam ljuljaške za bebe puno pomoći u svakodnevnom životu.

1. Poznati pokreti

O četvrtom tromesečju ste verovatno dosta čuli, a to su upravo prva tri meseca bebinog života. Ovo je težak period za novorođenčad jer se još uvek prilagođavaju na svet van majke. U tom periodu ljuljaška za bebe i mašina za belu buku mogu dosta da pomognu. Mašina proizvodi slične zvuke kao što je beba čula u stomaku, a ljuljaška imitira pokrete koje je beba osećala dok je bila u majčinom stomaku, a majka se kretala, time pomerajući kukove.

2. Grčevi

Ako ste jedan od roditelja koji imaju bebu koju muče grčevi spremni ste da probate sve. Od mazanja stopala uljem do stavljanja tople tetra pelena na bebin stomak. Jedna od stvari koju možete da pokušate jeste stavljanje bebe u ljuljašku. Blagi uspravni položaj bebe i lagano klaćenje ljuljaške može da pomogne u smirivanju bebinog stomaka.

3. Spavanje u ljuljašci za bebe

Novorođenčad uglavnom svo svoje vreme provode spavajući, ali kako beba raste tako se i njeno spavanje skraćuje i mogu nastati neki problemi. Ako vaša beba ne spava duže od 5-10 minuta kada je spustite u krevetac, pokušajte sa ljuljaškom za bebe. Opšte je poznato da mnoge bebe vole da spavaju u ljuljašci i samim tim će i mnogo duže spavati.

4. Slobodne ruke

Život ne staje kada dobijete bebu tako da vas svakodnevni kućni poslovi čekaju. Beba možda želi da bude nošena konstantno što usporava proces čišćenja, raspremanja ili kuvanja. Ljuljaška je uglavnom dobro rešenja za ovaj problem. Beba će se ili zanimati ili zaspati u ljuljašci, a vi možete da pospremite po kući, sednete da pročitate neku knjigu ili na miru pojedete nešto.

5. Zabava

Ljuljaške su mnogo napredovale tokom godina i sada postoje razni modeli. Sada ljuljaške imaju razne zvečke, igračke koje se vrte i melodije da će vaša beba biti očarana satima. Kako se igračke vrte tako će ih beba pratiti očima, a kako raste pokušavaće i da ih dohvati i igra se sa njima. Pre su ljuljaške bile potpuno jednostavne, bez ikakvih dodatnih materijala, a sada možete naći baš onu ljuljašku koja se vama dopada. 

6. Gravitacija

Kao odrasli ljudi mi ne pridajemo mnogo značaja gravitaciji jer je to nešto što nam je prirodno. Tek rođena beba mora da nauči šta je gravitacija jer je u majčinom stomaku bila non-stop u vodi, plivajući, osećajući se bestežinski i slobodno. Ljuljaška za bebe može pomoći bebi da oseti šta je to gravitacija. Pokretima ljuljaške ona će osećati gravitaciju i pritom upoznavati svet oko sebe.

7. Ljuljuškanje

Nije tajna da većina beba voli da se ljuljuška bilo da bi zaspalo ili se smirilo. Ako to vi radite vrlo brzo ćete biti premoreni i nećete osećati ruke. Zato je najbolja opicija da se beba spusti u ljuljašku kako bi je baš ona uspavala ili umirila blagim pokretima.

Ljuljaška za bebe može mnogo da pomogne u vašem svakodnevnom životu. Beba će tako i steći osećaj samostalnosti, a vi ćete moći da nađete vremena za sebe ili neke druge obaveze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *