Beograd noću između kafića i klubova: ova mesta su sve u jednom

Kafana-MontevideoAko spadate u one kojima dobar provod i gužva u kojoj skoro sigurno neće imati gde da spuste čašu nikako ne idu u istoj rečenici, a odlazak na obično piće u gradu smatrate previše mirnim i/ili dosadnim, dobra vest je da u Beogradu postoji nekoliko kafana, kafića i klubova koja sjajno mire ove dve krajnosti.

Kafići kojima malo fali da se ubroje u klubove – ako zanemarimo činjenicu da im to uopšte i nije cilj, naprotiv – imaju mnogo prednosti: pred odlazak u ove lokale nećete imati presiju „šta obući„, da li će vas obezbeđenje vratiti tamo odakle ste došli ili da li ćete izgledati glupo u moru „skockanih“ ljudi, a što je još bolje, potpuno je svejedno da li ćete samo sedeti i ćaskati sa društvom ili đuskati kad počne pesma uz koju vas ne drži mesto, jer vas ni u jednoj od te dve varijante niko neće pitati „šta vam je„.

Da biste popili kafu, možda nešto pojeli, ispričali se sa društvom, slušali muziku, pa ako poželite i ustali da igrate uz nju, zahvaljujući njima više ne morate da menjate nekoliko lokala da biste sve to priuštili sebi, a kako im se zbog svega toga mnogi ljudi i danju i noću stalno vraćaju, kao po pravilu imaju prepoznatljivu ekipu, među kojom se nećete osećati usamljeno, čak i ako tamo odete sami.

BAJLONI

Lokal u Cetinjskoj ulici preko puta, a koje druge nego – Bajlonijeve pijace, ne spada ni u kafiće, ni u klubove, a ni u kafane, što i nije tako važno s obzirom da je sve u jednom. Mnogo dragocenija informacija za sve koji su mnogo toga propustili time što još nisu otišli da uživaju u njemu, jeste to da se Bajloni nalazi u hladu visokih breza, koje se nadvijaju nad jednom od najlepših bašti u gradu. Bilo da želite da popijete kafu, neki koktel ili ručate, teško da ćete naći bolji izbor. Najbolje od svega je to što se noću pretvara u oazu fenomenalne (žive) muzike, kojoj ćete se sigurno vrlo često vraćati.

MAGIC GARDEN

One koje zanima isključivo domaći i strani rok (en rol) u samom centru grada čeka magična bašta, koju od gužve na Trgu republike skriva pasaž TC „Staklenac“. Ušuškano mestašce u kom se služi najbolja domaća rakija u gradu – ali i ne samo to – nekoliko godina unazad stecište je onih koji vole da pevaju, igraju i druže se, s obzirom da u ovaj kafić možete samo jednom ući, a da tamo ne znate nikoga. Druženje u velikom društvu ili „kuliranje“ za šankom, dok vas svi redom nude pivom i koktelima je samo vaš izbor, i to svim danima u nedelji, do 4 ujutru.

CHILLTON

Ovo mesto iznad Slavije, ne samo da je spojilo prednosti kafića i diskoteka, već je do pre dve godine bilo i hostel: osim sjajnih DJ-eva i bilijara, specijalitet Čiltona je domaća atmosfera, koja ne samo da će vas motivisati da ćaskate ili plešete – kad i kako vam odgovara – već i učiniti da se osećate doslovno kao kod kuće. Nalazi se na trećem spratu stambene zgrade u Katanićevoj ulici, a kada jednom saznate svet iza njegovih vrata, nećete imati dilemu gde biste mogli da izađete, kad god vam je do opuštenog provoda.

KUĆICA

Za slučaj da ga još niste otkrili, ovaj bar nedaleko od Čiltona brzo je postao poznat po svojoj prostranoj bašti, sa drvenim burićima umesto stolova, između visokih zidova prekrivenih puzavicom, a zahvaljujući raznolikim DJ-evima koji ga posle ponoći pretvaraju u plesni podijum, ne kaska za ostalima ni kada je muzika u pitanju. Iako ima i fliper, njegov glavni adut je stoni tenis, a jedino bolje od toga je što leti ovde možete gledati i filmove na ogromnom platnu, što znači da iz Kućice ima potrebe da mrdnete negde dalje samo ako poželite i pozorište!

BLAZNAVAC

Neizostavan u svakoj priči o dobrom gradskom provodu i veseloj atmosferi, Blaznavac od svog osnivanja ima reputaciju nezaobilaznog mesta. I pre nego što kročite ovde, shvatićete da je njegov vlasnik arhitekta, koji nema nameru da prestane da ga ulepšava. Slike, ukrasni predmeti, šareni zidovi i spoj bezbroj boja i stilova koji vam instant podižu raspoloženje čine da poželite da sedite u njegovoj bašti – ili samom kafiću – 24/7, a nastupi DJ-eva koji „vrte ploče“ između unutrašnjeg i spoljašnjeg šanka da zaboravite na sve klubove u kojima ste bili.

Za još preporuka, ali i rezervacija posetite sajt Beogradnocu.com.

Аутор: admin

Kulturni radnik. Na stalnom putu samoobrazovanja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *