Bezbednosni sistem: 4 načina da uštedite novac

Na šta prvo pomislite kada čujete za kućni bezbednosni sistem? Jedna od asocijacija sigurno je prodoran, pištavi zvuk alarma koji signalizuje nedozvoljen pristup, provalu ili izbijanje požara unutar zatvorenog prostora.

Uzmimo za primer da je Vaša asocijacija suprotna od prve i da ste zamislili dom zaštićen od spoljašnjih i unutrašnjih pretnji. Ako bismo zašli malo dublje u igru asocijacija i potražili novu misao koja se nadovezuje na pouzdan bezbednosni sistem, šta biste sledeće rekli? Mi kažemo – ušteda novca!

Na koji način sistem kućne bezbednosti štedi Vaš novac?

Iako ugradnja bezbednosnog sistema može biti značajan trošak, zapravo se radi o pametnom ulaganju koje Vas štiti novčanih gubitaka. Uzmite za primer osobu iz svog okruženja koja je postala žrtva krađe nakita, elektronskog uređaja ili drugog predmeta visoke vrednosti. Setite se pretrpljenog stresa i količine novca potrebne da se nadomesti otuđena imovina.

Sa druge strane, zamislite koliko puta je osoba s ugrađenim pouzdanim sistemom kućne bezbednosti izbegla novčane gubitke – jer je prestupniku bio onemogućen pristup dobrima zaštićenog prostora.

Drugim rečima, pouzdan sistem kućne bezbednosti u svakom momentu štiti ne samo Vašu bezbednost, nego i kućni budžet. U nastavku teksta izdvajamo 4 načina na koji štedite novac ugradnjom bezbednosnog sistema.

Zaštita od provalnika i vandala

Napredna tehnologija često uspeva da odvrati provalnike i vandale od njihovih namera. Činjenica je da video nadzor većini uljeza predstavlja barijeru i da se većina neće izložiti riziku da bude otkrivena ako primeti kamere.

Kada su u pitanju oni najhrabriji provalnici, koji ne prezaju od alarma da bi ostvarili svoj cilj, bezbednosni sistem ih možda neće zaustaviti, ali će prikupiti sve potrebne informacije o počiniocima krivičnog dela. To će svakako pomoći policiji da uđe u trag odgovornima, a Vama omogućiti novčanu naknadu za pretrpljenu štetu.

Ušteda na osoblju obezbeđenja

zvono-interfon-spikerfon

Ako ste vlasnik poslovanja ili planirate da pokrenete biznis u skorije vreme, sigurno ćete uzeti u obzir sve opcije zaštite svojih zaposlenih i vrednosti unutar firme. Sistemi kontrole pristupa i sigurnosne kamere su sigurnija i isplativija metoda zaštite od angažovanja osoblja zaduženog za obezbeđenje.

Zaštitari bez sumnje neće moći da uđu u trag svim veštim prestupnicima, lako se mogu naći u životnoj opasnosti ili Vas dovesti u nevolju ukoliko optuže nedužnu osobu za pokušaj provale ili vandalizma. Suvišno je reći da bi sve to moglo skupo da Vas košta.

Ušteda električne energije

Moderni sistemi kućne bezbednosti su praktični i značajno štede električnu energiju. Sigurnosne komponente su povezane s internetom i mogu se same prilagoditi radi uštede energije.

Osim uštede na komunalnim troškovima, fleksibilnost povezanih uređaja u kućnom sigurnosnom sistemu može smanjiti habanje predmeta u domaćinstvu, kao što su sijalice i mali aparati koji bi normalno bili uključeni duže nego što je potrebno. Drugim rečima, moderni sigurnosni uređaji traju duže i lišavaju Vas čestih i nepotrebnih troškova.

Pogodnosti osiguranja prostora

Mnoga osiguravajuća društva nude popust vlasnicima kuća koji imaju instaliran sigurnosni sistem. U slučaju oštećenja Vašeg poseda ili sličnog neželjenog događaja, ako imate kamere za video nadzor, video snimci mogu pomoći pri podnošenju zahteva za osiguranje.

Kako odabrati adekvatan bezbednosni sistem?

Ako Vam se dopada način uštede novca kupovinom bezbednosne opreme, na korak ste od sjajne ideje – kupovine bezbednosnog sistema. Ipak, pre nego što se odlučite za bilo koju vrstu kućnog bezbednosnog sistema, zapitajte se šta želite da zaštitite. Da li želite kameru koja će pratiti dešavanja ispred ulaza u Vaš dom? Ili su Vam potrebni senzori za detekciju opasnih gasova u domaćinstvu?

Kada odredite prioritete zaštite, tada je pravo vreme da se obratite za pomoć profesionalcima iz oblasti tehničke zaštite. Pritom, budite sigurni da bezbednost svojih vrednosti prepustite u ruke stručanjacima pod okriljem kompanije sa dugogodišnjim iskustvom i odličnom reputacijom. Srećom, ne morate mnogo da istražujete – rešenje je u nastavku teksta.

Kompanije kao što je Videomont nude usluge i rešenja neophodna za implementaciju mera koje donose najveći nivo kvaliteta i sigurnosti mrežnih operacija. Usluge uključuju planiranje mrežnih i sigurnosnih sistema, testiranje, implementaciju i rad tehničke i programske opreme. Odabirom opreme vrhunskog kvaliteta i pravilnom instalacijom, u svakom momentu ćete biti u toku sa dešavanjima u prostoru koji želite da zaštite i nećete brinuti o bezbednosti, kao ni o nepotrebnim troškovima izazvanim provalom, izbijanjem požara ili pucanjem cevi u domaćinstvu.

Ulaganje u bezbednosni sistem je mudar vid štednje, koji će se vremenom višestruko isplatiti. Ušteda novca ostvarena na ovaj način prevazilazi materijalnu dobit. Drugim rečima, kupovina bezbednosnog sistema je jedini način da novcem kupite ono što nema cenu – mir i bezbrižnost prilikom svakog napuštanja doma i boravka u njemu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *