Bubice za ispit – da li ih je lako otkriti i da li sigruno polažete ispit

bezicne bubice za ispit

Mnogo je pitanja o korišćenju bubica za ispit. Međutim, dva pitanja zanimaju gotovo sve. Prvo je – da li mogu da otkriju da koristim bubice za ispit, a drugo pitanje je  – da li ću stvarno uspeti da prepišem i da li je to tako lako. Na ova dva pitanja ćemo pokušati da vam damo odgovore, uz ogradu da to nije uopšte jednostavno jer ne postoji siguran odgovor da će profesor otkriti ili ne da koristite bežične bubice. Jednu stvar moramo da kažemo na početku. Vrlo je važno da budete sigurni u svoju odluku, odnosno da li želite da koristite bubice za ispit ili ne. Sve ostalo će biti mnogo lakše.

Profesor ne može videti bubicu, niti može čuti

Bubice za ispite su napravljene tako da se ne mogu videti. Njih u vaše uvo stavljate ili pincetom ili rukom, ali ih definitivno vadite pincetom, tako da su one neprimetne. To je jedna stvar. Dakle profesor može da vam priđe da se šeta oko vas, ali on vašu bubicu neće primetiti. Druga stvar, on ne može da čuje šta osoba sa druge strane vama govori, sve i da vam se približi izuzetno blizu. Dakle, kada smo ovo utvrdili, sledi zaključak da se bubice ne mogu primetiti golim okom niti čuti, pa ih tako ni profesor ne može primetiti.

Profesor može primetiti vaše čudno ponašanje

Kao što je već rečeno profesor ne može da primeti bubicu za ispit, ne može da proceni da li je vi imate ili nemate onog trenutka kada uđete u slušaonicu ili amfiteatar. Međutim, on može da proceni da je imate na osnovu vašeg ponašanja. Zato kada koristite bežične bubice za polaganje ispita, treba da se ponašate sasvim opušteno, kao da to ne radite, već kao da ste došli na ispit bez bilo kakvih pomoćnih sredstava. Obično osobe postaju nervozne kada ispit krene, vrpolje se, konstantno gledaju u profesora. On će primetiti taj vaš strah u očima ukoliko ga imate i naravno ni tada ne može sa sigurnošću da zna da li vi imate bubicu ili ne, ali može da vas preipsita malo, pa da vi na kraju popustite. Zato se ne smete ponašati čudno ukoliko koristite bubice, jer ćete samo u tom slučaju biti provaljeni i to vrlo lako. Takvo ponašanje nije tipično za one koji ne varaju na ispitima. Dakle, samo zamislite da vi nemate tu bubicu i da ste apsolutno kao i svi ostali studenti u toj slušaonici.

Da li sigurno polažem ispit ako koristim bubicu?

Odgovor na ovo pitanje je da. Naravno da možete da položite sa sigurnošću ispit ukoliko koristite bubicu. Ali, samo treba da znate još jednu stvar. Potrebno je da se dobro pripremite, da pokušate da predvidite sve moguće situacije. Zato je dogovor sa vašim prijateljem ili kolegom koji se nalazi sa druge strane jako važan. I dobro bi bilo da baš vaš kolega bude vaš asistent u ovom slučaju, jer on jednako dobro poznaje gradivo, baš kao i vi i može vam pomoći da vam ovaj ispit bude najlakši do sada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *