Da li je liposukcija opasna?

vlada-stoiljkovic

Najpopularniji i najpoznatiji zahvat plastične hirurgije. Ovim tretrmanom isasavaju naslage i masna tkiva sa delova tela koji su problematični za nas i telo se pretvara u željeni savršeni oblik. Niko nije idaealan, ali ljudi teže savršenosti i želeći da imaju savršeno telo podvrgavaju se korekciji nosa, ušiju, tela i generalno celokupnog izgleda. Biti zgodan danas je opsesija svih. Ovim tretmanom nije cilj uklanjanja viška kilograma već oblikovanje tela. Regije tela na kojima se može primeniti liposukcija su vrat, lice, stomak, zadnjica, ruke, noge. Liposukciji se podvrgavaju osobe svih životni dobi. Dobro je kada je koža elastična jer tako liposukcioni zahvat biva efektviniji i bolji.

Viškovi se skidaju i telo dobija savršen izgled. Ponovo bivamo svoji i slobodniji, oslobđeni smo od skrivanja svog tela i niskog samopouzdanje zbog izgleda sa kojim nismo zadovoljni. Ovde je reč o hirurškom zahvatu pa je obavazene detaljne analize organizma, kako bi se doktor uverio da ispred sebe ima zdravog pacijenta i tako smanjila mogućnost neželjenih efekata. Takođe, dobar estetski hirurg može veoma lako da proceni koliko će biti potrebno za oporavak. Pri prvom pregledu estetski hirurg iscrtava markerom na telu tok zahvata, bitno je da pacijent bude upućen u tokove zahvata i da da svoje mišljenje i viđenje kakvo telo želi. Kakva su naša očekivanja kao i to da li su ona realna za naše telo i našeg dokotra.

Doktoru treba naglasti da li se koriste neki lekovi, boluje od nekih hroničnih bolesti kao i to da li smo podložni infekcijama. Kao i to koliko kilograma imamo, da li se uskro planira trudnoća, da li se bavimo nekim sportom, kako se hranimo. Sve ove informacije su od bitnog značaja za estetskog hirurga čijim se rukama prepuštamo. Primenjuje se lokalna ili opšta anestezija i izvodi se u ambulantnim ili bolničkim uslovima.

liposukcija

Sukciono asistirana lipoplasika se najviše koristi u svetu liposukcije. Metod ovog zahata izvodi se pomoću aspiracionih kanala. Masno tkivo se pomoću aspiracionih kanala prvo razbija, vakum zatim usisava ćelije masti. Od neželjnih efekata nakon intervencije mogu se stvoriti hematomi, modrice ili otoci pa je zato preporučljivo slušati savete lekara i nositi u prvim nedeljama nakon operacije poseban steznik. Oporavak je individual. Ukoliko osetite da se osećate lose obavezno se obratite lekaru.

Ne preporučuje da se u prvim mesecima nakon intervencije izlaže većem fizičkom naporu, jakom suncu ili gužvi. Svakako lagane šetnje su preporučljive i doboro došle. Konci se skidaju nankon nedelju dana. Treba strpljivo očekivati prave rezultate koji su vidljivi tek nakon mesec dana i tada dobijamo telo kakvo smo želeli. Obavezne su kontrole u prvim mesecima nakon intervencije, kako bi hirurg imao detaljan uvid u tok oporavka našeg tela.

Ultrazvučna liposukcija

Upotreba ultrazvučnih talasa, kako i samo ime ove liposukcije govori, je način kojima se ultrazvučnim talasima razbijaju masne naslage na telu pacijenta. Pored razbijanja masnih naslaga ovom metodom se uklanja i višak kože sa delova tela kojima je teško pristupiti. Odgovor na najčešća pitanja vezana na ultrazvučnu liposukciju možete naći i na sajtu Ženski Svet.

Ovim zahvatom se može izgubiti i do 18kg, pa je bitno nakon intervencije voditi računa o ishrani i telu. Unositi više vode, jesti manje slanu hranu, manje ugljenih hidrata. Alkohol i gazirana pića nisu dobro došla novom telu koje ste dobili. Lagane šetnje su dobar izbor. Nakon odobrenja i konsultacije sa lekarom može se početi sa treniranjem. Odlična vest jeste da je metabolizam mnogo brži nego pre intervencije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *