Da li može dom da bude stalno sređen i čist?

ciscenje i odrzavanje objekata

Ako pogledamo istini u oči, znamo da je malo kome stalno stan sređen. Naravno, jeste onima koji imaju pomoć u kući, ali retko ko baš može da drži higijenu uvek na visokom nivou. Moderno doba donelo je sa saobom mnogo izazova, pa ima onih koji nemau mnogo vremena kada dođe do čišćenja i održavanja objekata, a ima i onih kojima je mrsko čišćenje, pa bi radije da to neko drugi umesto njih uradi.

I to je sasvim opravdano.

Ne vole ni svi da kuvaju, peglaju, itd.

Zato smo mi rešili da vam pomognemo i da na jednom mestu sakupimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da vam higijena doma bude stalno na visokom nivou, ali bez mnogo posla i muke. Uvek mogu da banu neki nenajavljeni gosti, zar ne?

Trebalo bi odmah da naglasimo da svi ovi saveti i predlozi koje smo vam pripremili ne zahtevaju mnogo rada i truda, jer ako ih se budete redovno pridržavali, onda će vam stan uglavnom biti sređen, a čišćenje i održavanje objekata vam neće teško pasti.

Evo o kojim savetima je reč.

Uvek se izuvajte!

Kada dođete iz šetnje, sa posla ili izškole, obavezno skinite cipele, patike i papuče i po kući nemojte obuveni šetati. Neka to znaju i vaši prijatelji, jer će vam stan tako duže biti sređen, a ako imate malu decu oni će biti zaštićeni od raznih prljavih čestica, bakterija i druge prljavštine koja se skuplja po obući.

Ukoliko ne znate na koji način gostima da ukažete da je obavezno izuvanje samo im suptilno pokažite gde mogu da ostave obuću i sve će im biti jasno.

Krevet namestite čim ustanete!

Neka vam to pređe u naviku!

Mnogo ćete se bolje osećati kada odmah po ustajanju namestite krevet, jer čim kročite u spavaću sobu kasnije sve će biti na svom mestu. Tako bi trebalo i decu od malena da učite kako bi ovo postalo obavezno pravilno u vašem domu. Osim toga, najbolje bi bilo i da ukućane učite da uvek pospreme za sobom, jer će prilikom čišćenja i održavanja objekata vama biti mnogo lakše i imaćete mnogo manje posla. Čak i u situacijama kada vam stan nije besprekorno sređen, ako su sve stvari na svom mestu, onda ćete sigurno mnogo lepše osećati.

Sređujte kupatilo svaki dan!

Uh, ovaj savet deluje malo opterećujuće, zar ne?

Ipak, ne mislimo da svakodnevno treba da ribate kupatilo, nego bi trebalo svakoga dana da brišete lavabo, a povremeno i druge površine. Naime, na lavabou se sakupljaju i talaže naslage paste, a ako redovno ovaj deo brišete makar ćete vizuelno stvoriti utisak čistog i sređenog kupatila. Čak ne morate ni krpu da koristite, već se poslužite vlažnim maramicama i vaše kupatilo će uvek izgledati čisto i pristojno.

Uveče obavezno sredite kuhinju!

Pranje sudova vam baš i nije omiljeni kućni posao?

E pa, mnogim damama se ne mili da peru masno posuđe. Nekima je spas mašina za sudove, a neke dame moraju da zasuku  rukave i krenu u borbu sa masnim naslagama. Ipak, pre nego što legnete obavezno sredite sudoperu i prljavo posuđe operite. Pospremite i radnu površinu kako bi vam ujutru dočekala čista kuhinja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *