Da li vam je prenosivi krevetac neophodan?

Pre nego što beba dođe na svet, budući roditelji u većini slučajeva nastoje da po kupe sve potrepštine makar za prve dane, prosto zato što nakon detetovog rođenja neće baš biti u prilici to da učine. Barem ne onako kako su želeli, jer će biti fokusirani na svog mališana.

Krevetac za bebe, štramplice i benkice, zatim pelene, te druge potrepštine praktično spadaju u osnovne, koje je uvek najbolje kupiti pre porođaja. 

Naravno da sve to treba i finansijski ispratiti, pa zato ne čudi što mnogi budući roditelji angažuju rodbinu i prijatelje za kupovinu obično onih većih stvari, kao što su krevetac, kolica i slično. 

Među svim tim potrepštinana neretko se pominje i prenosivi krevetac kao odlična opcija, naročito za roditelje koji često putuju na prvom mestu, ali i koji imaju možda manjak prostora u stanu ili kući. Takođe, treba imati na umu i to da prenosivi krevetac može da bude u kasnijem periodu korišćen i kao ogradica za igranje mališana, što definitivno ovaj proizvod svrstava u neophodne. 

Ipak, ne treba zaboraviti ni to da je u pitanju proizvod koji se ne može smatrati tradicionalnim, pa tako mnogi roditelji neretko zaborave na prenosivi krevetac, ali kasnije tu grešku isprave. 

Kako se koristi prenosivi krevetac kod kuće?

Iako nema nikakve sumnje da je njegova osnovna funkcija da pomogne mališanu tokom putovanja, odnosno boravka u nekoj drugoj kući ili stanu, ali i da olakša značajno njegovim roditeljima, prenosivi krevetac i te kako može da bude korišćen i u druge svrhe. 

Pod pretpostavkom da u stanu ili kući, u kojoj živi dete sa roditeljima, nema baš mnogo prostora, možda bi trebalo razmisliti o korišćenju jednog takvog kreveca. 

Naime, prenosivi krevetac se prilično lako sklapa i ne zauzima baš mnogo mesta kada je sklopljen, tako da u velikoj meri može da uštedi i prostor. 

Druga značajna namena koju prenosivi krevetac ima jeste ogradica za igranje deteta. Naravno sve to u kasnijem periodu, a što će sasvim sigurno značajno da pomogne roditeljima u finansijskom smislu, prosto zato što ako kupe prenosivi krevetac prethodno, onda kad dete bude dovoljno poraslo da može samostalno da se igra, jednostavno mogu da ga koriste umesto ogradice. 

I uz sve to, naravno, ako putuju na letovanje ili zimovanje, odnosno u posetu bakama i dekama, prenosivi krevetac je odlična opcija. Mališan neće imati problem zbog promene mesta boravka, jer će krevetac u kome je navikao da spava tada moći opet da koristi. 

Kakav prenosivi krevetac odabrati?

Da bi trajao što je moguće duže, prenosivi krevetac bi svakako trebalo da bude kvalitetan, ali i da bude lako sklopiv. Iz tog razloga treba posebno obratiti pažnju prilikom kupovine na to kakav je mehanizam na konkretnom proizvodu. 

Pored toga, za izbor odgovarajućeg modela je važno i to kakvu dodatnu opremu ima, ali i koliko je težak. 

Dakle, pored toga što bi trebalo da dobro proučite kako se sklapa prenosivi krevetac koji ste odabrali, nemojte se libiti toga da isprobate i koliko je težak, te naravno da proverite da li sadrži i različite dodatke, a najpre u vidu podloge za presvlačenje i naravno kakav je dušek. 

A posle svega toga će vam biti mnogo jednostavnije da odaberete odgovarajući prenosivi krevetac, koji će vaš mališan koristiti u narednom periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *