Gaming oprema – šta je sve potrebno jednom gejmeru

gaming-oprema

Koliko puta ste dosad čuli za gejmere ili za klince, koji ne mogu prestati da igraju neku igru? Sasvim je sigurno da znate makar jednog pubertetliju u okruženju, kome je gaming oprema prvo o čemu razmišlja, a odmah zatim i o tome da li se na tržištu pojavila dugo očekivana igrice ili ne. 

Možda zvuči paradoksalno, ali gejmeri, odnosno ljudi koji pasionirano igraju igrice različite vrste i koji odvajaju poslednji dinar da bi kupili gejming tastature ili gaming slušalice, odnosno bilo koju drugu vrstu opreme, svakako mogu biti i starije životne dobi. Čak, ima nekih gejmera koji imaju preko 30 godina i i dalje uprkos godinama starosti uživaju u igricama. 

Strast za igranjem igrica 

Odmah da razjasnimo, ljubitelji igrica mogu da se bave čak i profesionalno time, ali uglavnom se većina njih time bavi iz hobija, odnosno prosto zato što vole. 

Nema sumnje da je gejming oprema vrlo važna u tom slučaju, pa nije čudno što osobe koje uživaju u igranju igrica vode računa o tome da njihovi gaming miševi budu kvalitetni, odnosno slušalice, tastature, mikrofon i druga oprema. Treba svakako razlikovati gejmera, koji se time bavi iz hobija i onoga, koji se u te vode upustio profesionalno.

Šta je potrebno jednom gejmeru?

Naravno da treba razlikovati osobu koja jednostavno igra igrice od one, koja za igranje igrica zahteva i profesionalnu opremu. 

U principu, ako neko želi da zaista postane gejmer, onda je i vrlo važno da ima odgovarajuću opremu. 

Osnovna gaming oprema podrazumeva sledeće:

  • kvalitetna konzola 
  • gaming miš po izboru 
  • odgovarajući kontroleri 
  • gaming tastatura 
  • gaming slušalice 
  • i naravno ako neko želi i mikrofon. 

Vrlo je važno da kvalitet kontrolera bude na visokom nivou, odnosno da kompjuter može da izdrži svu tu opremu. 

Takođe je važno i da podloga za miša bude odgovarajuća, kako bi i kretanje konkretnih likova u igrici bilo bolje.

Da li je to dovoljno da biste postali gejmer?

Zapravo nije, jer gejming oprema je tek jedan segment, koji je naravno vrlo bitan. A da bi neko mogao da bude okarakterisan kao gejmer, najpre je važno da je pasionirani ljubitelj ili konkretne igrice ili jednostavno svih igrica. Zatim je vrlo važno i da shvati kako uopšte gaming zajednica funkcioniše. 

Pod tim se misli i na način komunikacije među gejmerima, a za koji se može slobodno reći da je u najmanju ruku specifičan. Prvenstveno je vrlo važno i da neko ko želi da se profesionalno bavi gejmingom i to da osobe koje su u tom svetu koriste neki jezik, odnosno sleng, pa čak i humor, koji je drugačiji od uobičajenog. 

Na svu sreću, postoje mnogi forumi, gde se mogu pročitati različite informacije o gaming jeziku, ali i u funkcionisanju same takve zajednice. 

I na kraju, imajte na umu da gaming oprema koju ste pravilno odabrali, čak iako je najkvalitetnija, ne znači da ćete se vi dobro pokazati kao gamer. A da biste to mogli da učinite, potrebno je prvo da znate tu opremu na pravilan način da koristite, zatim da odaberete igricu u kojoj smatrate da ćete biti najbolji i naravno da učestvujete u različitim takmičenjima, kako bi ostali gejmeri bili upoznati sa vama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *