Gde možete pronaći sreću, a gde ona sigurno nije

kako-biti-srecan

Sreću uvek možete pronaći samo u sebi. Osluškujući sebe i svoje potrebe dolazimo do sreće i do unutrašnjeg mira. Ne može vas usrećiti i zadovoljiti ispunjenje tuđih želja i zamisli.

Nikada ne treba vezivati svoju sreću za osobu ili za određeno mesto. Dakle, u svakoj sitnici oko nas, u svemu što nam se dešava u toku dana treba da tražimo zadovoljstvo i prijatnost. Ukoliko se vežete samo za jednu stvar, onda ćete biti fokusirani samo na nju, a sreća će vam stalno izmicati, jer će zavisiti od drugih. Ne dozvolite to. U modernom svetu, sve je više stvari dostupno, a sve je manje ljudi srećno. Mnogo je razloga za to, ali ne treba o tome brinuti, već treba brinuti o svojim potrebama. Odgovor na pitanje kako biti srećan nije uopšte lak, jer je sve na tom polju individualno, ne uživamo svi u istim stvarima niti nas iste stvari čine srećnima. Ipak, postoje neke stvari i aktivnosti koje pozitivno utiču na većinu ljudi, kao i one za koje je već potvrđeno da ne donose sreću.

Sreća se može naći u prirodi ili obližnjem parku

Verovali ili ne boravak u prirodi nas okrepljuje, daje nam snagu i elan, pomaže nam da budemo više u skladu sa sobom. U toku leta čista priroda je i more, koje nam daje posebnu snagu i koje nas vraća u život kada nam ide teško i kada se osećamo loše. Međutim, u toku proleća, jeseni i zime, savetujemo da češće boravite u parkovima, među zelenilom, na selu, u šumi, negde malo dalje od buke, haosa i velikog grada. Koliko god možete izolujte se u prirodu i umirite svoje misli. Oslušnite svoje potrebe i videćete da će vam se javiti neki odgovori, da će vam nakon boravka u prirodi biti lakše. Kada radite u velikom gradu to je malo teže otići daleko, baš i nemamo priliku. Ali svakako možemo otići do obližnjeg parka i tu se nekako osamiti, uživati u zvucima prirode i disati malo svežiji vazduh.

Sreća je u malim dnevnim prijatnostima

Pronađite sreću u malim dnevnim prijatnostima. Osvestite koje vas to stvari čine srećnima i koje vas pune elanom. Dakle, ako volite da pijete kafu – skuvajte je i spajte je u vašu omiljenu šolju. Umirite se na par minuta, toliko sebi možete da dozvolite i sedite tamo gde najviše volite. Zavalite se u fotelju ili lezite na krevet. Uživajte u tom trenutku mira i zadovoljstva. Zatim, ako volite da jedete i ako izrazito uživate u hrani, onda pripremajte za sebe obroke, ukusne i slasne i uživajte u svakom zalogaju. Pripremite sebi doručak u krevetu. Opustite se uz omiljenu seriju. Podstaknite sebe da radite stvari koje vas ispunjavaju u toku dana. Tako se održava sreća i tako se održava zahvalnost prema svemu što imamo.

Sreća je u učenju novih stvari

Ne misli se samo na formalno obrazovanje, već na generalno sticanje veština. Nije li divno kada naučimo neku novu veštinu ili steknemo neko novo znanje. Pa prava je sreća primeniti to znanje. Dobar je osećaj kada znamo da smo mi uticali da se nešto poboljša i promeni.

Sreća nije na društvenim mrežama i među toksičnim ljudima

Sreću nikada nećete pronaći na društvenim mrežama. Tamo i onako većina stvari nije realna, a mnoge poruke i fotografije mogu samo da vas frustriraju. Dakle, sreću ćete pronaći na raznim drugim mestima, ali na društvenim mrežama teško. Osim što izazivaju zavisnost, društvene mreže mogu da utiču i na gubitak vašeg samopouzdanja. Takođe, boravak među toksičnim ljudima može i te kako da utiče da se vaša sreća vremenom umanji. Ne dozvolite to, već tragajte za ljudima koji vas čine srećnima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *