Kultura se vidi čak i na gradilištu

Raditi na gradilištu nije nimalo lak posao. Sem što je fizički vrlo naporno, može biti i vrlo nezgodno, u smislu da ovo nije klasično radno mesto koje je opremljeno kancelarijama i svim onim što uz to ide.

Gradilišta su neophodna, ali neophodni su i osnovni uslovi za rad.

U tom smislu, mobilni toaleti na gradilištima su praktično rešenje koje je vrlo jednostavno i efikasno i pomaže da naporan rad bude makar malo manje naporan.

Pokretni toaleti su zdravo i bezbedno rešenje

Prilikom podizanja gradilišta određeni uslovi radne okoline moraju biti zadovoljeni, a kao jedan od bitnih uslova svakako je omogućiti radnicima upotrebu odgovarajućih toaleta. Ovaj uslov moraju da ispune svi, počevši od malih građevinskih preduzeća, pa do velikih nacionalnih kompanija. Svakako, redovno iznajmljivanje, održavanje i servisiranje mobilnih wc-a (www.tiptopnml.com) je od suštinskog značaja kako tokom planiranog perioda rada gradilišta tako i kada se ispostavi da projekat izgradnje traje duže nego što je predviđeno.

Bitno je razumeti potrebe građevinske industrije, jer samo tako može da se odgovori na izazov.

Po nekim istraživanjima, preporučuje se da na svakih sedam radnika koji rade 40 sati nedeljno postoji jedan pokretni toalet koji se čisti jednom nedeljno. Dakle, pokretni toaleti na gradilištima treba da budu dobro opremljeni, očišćeni, da se redovno održavaju, ali i da se često proveravaju i dopunjuju zalihe sredstava za higijenu u njima.

Pokretni toaleti su dobro rešenje, na primer, i za poljoprivredna okruženja, jer su lako prenosivi sa jednog mesta na drugo. Pokretni toaleti treba da budu izdržljivi čak i u izazovnim okruženjima. Da bi posao bio dobro odrađen treba odabrati dobru opremu. Dobri, zdravi i bezbedni uslovi za rad olakšavajući zaposlenima težak posao, motivišu ih i donose odlične rezultate – posao se obavlja brzo, ali kvalitetno, na vreme.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom iznajmljivanja pokretnih toaleta

Pre svega, broj zaposlenih i trajanje građevinskog projekta treba da odrede koliko i kakvih pokretnih toaleta treba jednom gradilištu, kao i koliko često treba da budu servisirani.

Prilikom izgrade građevinskih rasporeda i budžeta, ove brojke treba uzeti u obzir. Treba razmisliti i o mestima na kojima će pokretni toaleti biti. Možda je dobra ideja da na velikim gradilištima oni ne budu skoncentrisani na jednom mestu nego da ih ima na više lokacija, da bi lakše bili dostupni svim radnicima. Iako zvuči čudno, loše pozicioniranje pokretnih toaleta na gradilištu može da dovede do mnogo izgubljenog vremena i do smanjene produktivnosti. Naime, ukoliko nema pokretnih toaleta na gradilištu, odnosno ukoliko ih ima manje nego što bi trebalo, radnici su primorani da napuštaju gradilište više puta dnevno, da prekidaju rad na duže vreme, ili da se snalaze kako znaju i umeju. To nije ni ekonomično, ni produktivno, ni higijenski.

Pokretni WC-ji na gradilištima su još jedan dokaz koliko su sitnice bitne.

Pametno razmišljanje i postavljanje odgovarajućih pokretnih toaleta ne samo da poboljšava uslove rada na gradilištima nego i povećava efikasnost i produktivnost zaposlenih.

Pogledajte i ovaj katalog http://tiptopnml.com/Tip-Top-Katalog.pdf.

Аутор: admin

Kulturni radnik. Na stalnom putu samoobrazovanja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *