Ideje kako od starog stana dobiti potpuno novi stan

ugaona garnitura

Bilo da ste u fazi kupovine novog ili sređujete stari stan, pre nego što uopšte započnete sa njegovim renoviranjem, najbolje je najpre da stavite na papir sve predviđene i nepredviđene troškove kako ne bi došlo do bilo kakvih iznenađenja kada je vaš budžet u pitanju.

Najbolje bi bilo da sve promene koje ste zamislili kada je modernizacija stana u pitanju isplanirate unapred i bez žurbe im pristupite. Neka vam ovaj zadatak bude nešto čemu ćete se u potpunosti prepustiti i što će te raditi sa zadovoljstvom i uživanjem. Nikako nemojte da dopustite da vas ove ostvari opterećuju i kvare raspoloženje, već budite dovoljno praktični i optimistični.

Na koje sve načine možete da promenite izgled  svog stana?

U zavisnosti od toga šta ste zamislili kada planirate neke promene u stanu, zavisi i to koliko ćete novca morati da izdvojite. Ukoliko vam je budžet ograničen, razmislite šta vam je prioritet i najpre pristupite njemu. Mi vam dajemo nekoliko načina pomoću kojih možete osvežiti svoj stan i učiniti neku promenu u njemu.

Za početak osvežite boje zidova u svojim sobama

Proleće je idealno godišnje doba za krečenje zidova. Danas u ponudi imate široku paletu boja, tako da ćete sigurno naći onu koja najviše odgovara vašem ukusu. U zavisnosti od toga koju sobu krečite, zavisiće sam odabir boja. Ukoliko ste zacrtali da to bude dnevni boravak, savetujemo vas da odaberete svetlije nijanse jer ipak ova prostorija treba da ima najviše svetla s obzirom da u njoj provodite najviše slobodnog vremena.

Kada je u pitanju spavaća soba, u ovom slučaju sa bojama možete više da eksperimentišete. Zidovi ne moraju da vam budu beli, možete npr.da izaberete neku pastelnu boju poput zelene koja deluje umirujuće i opuštajuće.

Sa kuhinjom takođe imate više opcija. Možete recimo na jedan zid da stavite neke zanimljive tapete, a ostale zidove okrečiti.

Promena nameštaja

Kupovina novog nameštaja može biti itekako zabavna, posebno što danas imate toliko različitih prodavnica sa različitim modelima nameštaja. Izbor je zaista ogroman, tako da ćete sigurno naići na komade nameštaja koje do sada niste videli i koji su nešto novo na našem tržištu.

Kada menjate stari nameštaj za novi, obratite pažnju na njegove dimenzije i boju. Svakako ne bi trebalo da birate glomazan nameštaj koji će zauzeti najveći deo vaše sobe. Pokušajte da napravite dobar sklad između veličine sobe koju sređujete i dimenzija nameštaja. Ovo se naročito odnosi na izbor ugaone garniture. Takođe, i na boju nameštaja treba da obratite pažnju. Nameštaj mora da se uklapa sa bojom zidova. To nikako ne znači da treba da budu iste boje, već da se razlikuju u nijansama.

Terasa – napravite od nje oazu mira i opuštanja

Terasa može da bude veoma interesantan deo za sređivanje i neku promenu u vašem stanu. Bilo da vam je ona manje ili veće kvadrature, postoje razne ideje kako od nje možete napraviti svoj omiljeni kutak za opuštanje. Za početak možete okrečiti zidove u neku zanimljivu boju. Birajte zemljane tonove jer vam se terasa nalazi napolju pa bi najbolje bilo da bude u skladu sa prirodom. Napravite sebi udobno mesto za sedenje, okačite neku sliku i postavite svoje omiljeno cveće.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *