Igračke za devojčice sa stilom

Beautiful young mother with her newborn son in sling and her daughter with teddy bear in baby carrier at home

One su posebne, neodoljive, tate i deke vešto šarmiraju, bake ih obožavaju i nema te igračke koje neće biti kupljena njihovoj princezi, samo ako ona to poželi. A za devojčice nema šta nema, od brojnih lutkica do ozbiljnih igračaka. Pa, krenimo redom.

Igračke za devojčice koje bude interesovanja

Od najranijih dana one vole da oponašaju svoje majke. Brinu se o bebi lutki koja je njihova najbolja drugarica, neko bez koga se ne kreće na put. Za nju mala devojčica ima sve što je jednoj bebi potrebno, od kolevke, preko kolica za lutke, do hranilice. Baš kao što su i njoj roditelji obezbedili udoban dom, tako se i devojčice trude da svojim lutkama obezbedete toplinu,a veliki deo vremena u toku dana posvete i brizi o njoj.
Igračke interesovanja namenjene devojčicama su i svi kućni aparati pa će neretko devojčice imati kuhinju, mašinu za pranje veša, toster, mikser, peglu. Sve ove igračke za devojčice su veoma važne za njihovo odrastanje, jer su namenjene vežbanju uloga koje ih čekaju kad odrastu. One u svemu ovome uživaju u samostalnoj igri bez potrebe da ih neko dodatno zabavlja. Uglavnom bake i deke se odlučuju za kupovinu ovakvih igračaka.

Igračke za devojčice koje mame biraju su edukativne

Medju edukativnim igračkama su društvene igre, igre logike, ali i knjige. Iako knjige nisu igračke, već edukativna sredsta, mnoge knjige zapravo imaju ulogu igračaka. One od najranijih dana, poput plastičnih za kupanje imaju za cilj da decu upoznaju sa različitim pojmovima. Putem njih deca upoznaju svet brže te je poželjno da ih imaju od najranijih dana.
Edukativne igračke, među kojima su i didaktičke kocke,brojni instrumenti, mozaici razvijaju dečiju logiku, teraju ih da misle i donose odluke, baš kao i društvene igre.

Društvene igre su igračke za devojčice koje uglavnom biraju tate

Memo karte, puzzle i društve igre su najčešći izbor očeva za svoje princeze. To su igre koji oni rado igraju sa svojom decom. Tate su često i sami velika deca i sve što je vezano za igru njima pričinjava zadovoljstvo. Bilo da su napolju ili u kući, tate su uglavnom zadužene za akciju. Njima je stalo da njihove ćerke budu pametnice pa se trude da ih dodatno animiraju zabavnim sadržajima.

U slučajevima kada tate čuvaju decu, fizička aktivnost napolju je zagarantovana pa će tate za devojčice izabrati i lopte, vijače, jo jo i druge slične sportske rekvizite. Tate su spremne da medju igračkama za devojčice uvek izaberu one koje razvijaju veštine. Njihov cilj je da decu oslobode straha od nepoznatog, da im omoguće igru punu adrenalina i pripreme ih za ozbiljnije akcije.

Muzičke igračke i kreativni setovi su igračke za devojčice sa kojima nema promašaja

Svakom detetu je muzika potrebna za odrastanje pa nije slučajno što već bebeće igračke imaju po koju notu, puštaju različite zvukove. Naravno, uslov je da budu prijatni. Beba će uvežbavati pokrete, pevušiti i prepustiti se ritmu koji je veoma važan za svakog od nas, pogotovo u tom uzrastu.
I kreativni setovi su značajni za devojčice. One svoju maštu razvijaju uz pomoć njih, bez obzira da li kreiraju narukvice, torbice ili nešto drugo. Puštanje mašti na volju daje deci samostalnost, kreativnost, ali i slobodu donošenja odluka.

Igračke za devojčice su i one namenjene dečacima, jer striktna podela ne treba da postoji. Važno je samo da dete uživa igrajući se i da mu se ne nameće ono što odrasli vole, već ono što će ispuniti dete, a samim tim i omogćiti da im se deca iskreno raduju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *