Jednodnevni izleti koje ćete pamtiti

Posle naporne radne nedelje, ispitnog roka ili završenog bitnog posla važno je odmoriti se i napuniti baterije za nove aktivnosti. Svako ima svoj način kako da to uradi.

fruska gora

Neko ostaje kući odmarajući uz omiljeni TV program, dok neko svoje baterije puni na neki drugi način, posetom nekom drugom mestu gde se u isto vreme može opustiti i videti nešto novo.

Upravo u tim slučajevima jednodnevni izleti Srbija su pravo rešenje i dobra odluka, jer pružaju puno. Od mnogobrojnih jedinstvenih mesta pa Srbiji možete dobiti mnogo ako odlučite da ih posetite. Predivna priroda koja ostavlja bez daha, spomenici kulture, reke, jezera… Na vama je samo da izaberete, i magija koju će vam jednodnevni izleti pružiti može da počne.

Kada birate destinaciju za vaš izlet, krenite od toga šta volite. Da li su to izleti u netaknutoj prirodi, poseta nekim znamenitostima ili nešto drugo. Srbija je takva zemlja da za svakoga nudi ono što mu treba i svakome će pružiti jednodnevni izlet koji će pamtiti.

A ko se jednom odluči za ovakvu avanturu, i upozna Srbiju na drugi način, brzo mu to postane ritual kome ce često vraća..

Puno je mesta koje su idealne za ovakve jednodnevne izlete, ali mi ćemo na ovom mestu izdvojiti nekoliko za koje smatramo da ih svakako u jednom trenutku trebate posetiti i doživeti celim svojim bićem.

Palićko jezero

Smešten na sam sever zemlje, Palić je mesto koje odiše posebnom magijom. To je utisak svake osobe koja se tamo u nekom trenutku zadesila. Palićko jezero je najveća atrakcija, a posebno je zanimljivo da se samo jezero nalazi na nadmorskoj visini od 102 metra. Pored lekovite vode, nezaobilazan je i Zoološki vrt, koji nije klasičan zoološki vrt sa mnogobrojnim kavezima, već je koncipiran tako da se životinjama koliko je moguće obezbedi prirodno okruženje u kome će se dobro osećati. I to se zaista i može osetiti prilikom posete, kada postaje jasno da se o životinjama brine na pravi način.

Naravno, poseta i ’’kući labudova’’ se podrazumeva a sama građevina ima oblik zamka, što je čini još veličanstvenijom.

Vrnjačka banja

Ova banja je najveće banjsko lečilište u Srbiji i idealna je za odmor i relaksaciju. Pored čak sedam mineralnih izvora koji se u njenoj blizini nalaze, raspolaže i mnogobrojnim spomenicima srpske kulture koji datiraju iz srednjeg veka. Tu su takođe i manastiri koji su smešteni u okolini i koje svakako trebate posetiti u okviru vaših jednodnevnih izleta.

Đavola Varoš je čudo prirode

Smeštena na 27 kilometara od Kuršumlije, Đavola Varoš predstavlja spomenik prirode koji je jedan od najznačajnijih u Srbiji. Sačinjena je od dva prirodna fenomena i to zemljane figure i dva izvora veoma kisele vode.

Celo mesto sa sobom nosi veliku dozu mistike, sa svojim specifičnim zemljanim figurama i njihovim rasporedom. Upravo je ta mistika i kumovala imenu. Poseban doživljaj prirode koje će vam ovo mesto omogućiti, čini ga savršenim za vaš jednodnevni izlet.

Turističke agencije imaju veliku ponudu izleta, a uvek se možete odlučiti i za avanturu u sopstvenoj režiji. Donesite odluku i krenite!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *