Jednostavna i skupa? Varate se! Evo zašto PVC stolarija predstavlja uštedu i estetski izbor

pvc-prozori-estetika

Svi oni koji smatraju da PVC stolarija predstavlja veliki trošak i problem priliko uklapanja u enterijer nisu se dovoljno raspitali ni o njenim kvalitetima i prednostima ni o njenim estetskim vrednostima. Da ne biste bili u zabludi, te izabrali stolariju koja je loš izolator, predstavljamo Vam PVC stolariju u sasvim novom stolu, realno ističući njene karakteristike.

Zašto PVC stolarija predstavlja uštedu

Kada je u pitanju cena PVC stolarija uglavnom se smatra skupom investicijom. Zaista, svako ulaganje u renoviranje životnog ili poslovnog prostora neminovno i predstavlja veći izdatak, te strogo treba voditi računa o tome šta Vam se isplati na duže staze.

Kada je PVC stolarija u pitanju, tu ćete najpre nakon njenog postavljanja uštedeti na računima za struju i grejanje. Poznata kao najbolji izolator na tržištu, PVC stolarija ne dozvoljava uticaj spoljašnje temperature na temperaturu enterijera, te je veoma zahvalna za ovaj vid uštede.

Možda ne treba posebno napominjati, ali PVC stolarija štedi i na kasnijim renoviranjima. Najpre, njoj nije potrebno održavanje na godišnjem nivou, jer nepromenjena može trajati i pola veka, te nema troškova koji podrazumevaju ponovno farbanje, šmirglanje i slično kakav je recimo slučaj sa drvenom stolarijom koja često i brzo propada.

Sa druge strane, PVC stolarija kao dobar izolator ne dozvoljava prodor i širenje vlage u prostoru, koja je čest problem i koja zahteva stalna renoviranja. Stvaranje zdravog ambijenta da i ne pominjemo – svi koji su se makar jednom susreli sa vlagom u prostoru znaju koliku poteškoću za zdravlje ista predstavlja.

Dakle, kada podvučete crtu i izračunate godišnju uštedu na svim navedenim troškovima, shvatićete i zašto mnogi korisnici tvrde da im se PVC stolarija isplatila već za godinu dana.

PVC stolarija kao estetski izbor

Mada joj mnogi spočitavaju kako previše jednostavno i sterilno izgleda, PVC stolarija se veoma lako može uklopiti u enterijer.

Naime, savremene folije kojima se PVC stolarija prekriva omogućavaju spoj estetike i funkcionalnosti. Podjednako trajne kao i sama PVC stolarija, i otporne na sve vremenske uslove, folije omogućavaju da PVC stolarija dođe u svim bojama i teksturi drveta, te da se veoma lako uklopi u baš svaki enterijer.

Ukoliko Vam klasična bela boja deluje previše jednostavno i/ili sterilno, sada se lako možete odlučiti za sve tonove drveta. Tako se sada mogu birati PVC prozori u svetlijim ili tamnijim nijansama drveta, bilo da želite da ona bude u istom tonu kao i ostatak nameštaja ili pak da istaknete prozore kao glavni kontrast ostatku ambijenta.

Dizajneri najčešće glasaju za svetlije varijante drveta kao lako uklopive u svaki prostor i one na kojima se manje vide tragovi prašine. Budući da se PVC stolarija veoma lako čisti i održava samo uz pomoć mokre krpe, ne morate strepeti ni ako se odlučite za tamnije boje, jer ćete veoma jednostavno moći da je stalno održavate čistom.

Sve ove varijante lako se uklapaju i uz sve vrste, forme i boje zavesa, te se i prema tome možete odlučivati za sopstveni izbor, na taj način bez pritiska da funkcionalnost žrtvujete estetici i obrnuto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *