Kada je važno dubinsko pranje nameštaja?

dubinsko pranje duseka

Da li znate da nije najbolje svakodnevno usisavati dom?

Podrazumeva se da redovno usisavate kući, ali trebalo bi redovno da se posvetite detaljnom čišćenju nameštaja i tepiha. A pritom, ne treba posebno napominjati koliko je važno redovno održavanje higijene u domu.

Mnogi nisu ni svesni da se u nameštaju i tepisima skupljamnogo prljavštine, taloži se nečistoća i bakterije i to sve negativno utiče po zdravlje ukućana. Ali, da bi se potpuno nečistoća ukinula nije dovoljno samo da uzmete četku u ruke i da se bacite na ribanje. Detaljno dubinsko pranje nameštaja je više nego preporučljivo. Iako se na prvi pogled čini da je nameštaj čist, ipak imajte na umu da se bakterije i grinje sakupljaju duboko u vlaknima i nameštaja i tepiha. Zato bi trebalo da preduzmete sledeće korake.

Uklonite sve sa nameštaja i tepiha!

Najpre sklonite sve sitnice koje se nalaze na krevetu i tepihu, pa onda ih detaljno usisajte. Prvo treba ukloniti i usisati sve mrvice, dlake i nataloženu sitnu prljavštinu. A onda se bacite na pranje. I da, kada jednom započnete ovaj posao, nemojte ga odlagati. Već sve u kontinuitetu radite. Tek ako sve odjednom završite efekat će biti odličan.

Izaberite prirodna hemijska sredstva!

Ako ne znate koja hemijska sredstva da nabavite, imamo rešenje za vas. Najbolje je da uzmete prirodna hemijska sredstva. Ukoliko nabavite previše jaka hemijska sredstva, može doći do oštećenja tkanine, a sigurni smo da to nikako ne želite. Možete čak i sami napraviti smesu za čišćenje. Pomešajte sirće savodom i eto smese za pranje. Dodajte i malo limuna ili limuntusa kako biste postigli pravi efekat.

Takođe, pre samog pranja uočite gde se nalaze sve fleke. Ukoliko ih ima, njapre prvo njih uklonite. Prvo ih sve naprskajte prirodnom smesom koju ste pripremili, pa onda ostavite da se malo osuše. Zatim počnite da ribate fleke. A onda dalje nastavite a pranjem. Međutim, ako ste izgubilivolju za pranjem, imamo rešenje za vas. Profesionalci će vam pomoći brzo i lako. Za dubinsko pranje nameštaja i tepiha tu je tepih servis.

Poslednji, ali najvažniji korak!

Kada ste sagledali koliko vas posla čeka i ne mili vam se da uzmete četu u ruke, onda se obratite profesionalnim i stručnim ljudima. Dubinsko  pranje nameštaja, pa čak i dubinsko pranje dušeka sada je moguće obaviti brzo i jednostavno. Ako želite da vašše podne prostirke i nameštaj izgleda kao nov, onda pravac tepih servis.

A da li se isplati dubinsko pranje nameštaja?

Dovoljno je reći da je ova investicija i te kako isplativa, a koristi su višestruke. Ako nečistoćama želite da zauvek kažete zbog, onda eto prilike. Dubinsko pranje tepiha preporučuje se makar dva puta godišnje, dok stručnjaci tvrde da nameštaj treba detaljno dubinski prati makar jednom u godinu dana. No, to nije dovoljno.

Iako prepustite profesionlacima da posao obave umesto vas, vaše je da pravilo održavate higijenu svoga doma. Makar dva-triputa nedeljno dom usisavajte, a poželjno bi bilo i da tepihe i nameštaj osvežavate hemijskim sredstvima makar jednom mesečno ili po potrebi. Srećan pospremanje doma!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *