Kakav bi bio svet bez komarnika

Leto je prošlo. Razmišlja se o odlasku na selo, pravljenju zimnice. Klima je prijatnija i lepše se spava.

komarci

Opada čak i broj nesnosnih, dosadnih komaraca.

Više se prozori ne zatvaraju, komarnici ne spuštaju, jer napasti više nema. Ipak, ne dajte se tako lako prevariti. Malo prijatnije vreme pogoduje i insektima. Muve se ponovo javljaju i njihova iritantna buka.

Takođe, već se polako pomaljaju i smrdibube ili kako se još zovu martine. Nesmetano prolaze kroz prozore i sleću na staklo, na sims, na zavese, nameštaj i odeću za posao. A svi znamo zbog čega je smrdibuba dobila ime. Ne samo ako je udarite ili spljeskate, već iako je pipnete, ona pušta nesnosan smrad. Kao što u naslovu piše, zamislite svet u kom svi insekti bez problema jurišaju na naše stanove, zavese i odeću. Morali bismo da plaćamo nekog da ih tera i ponovo bi našli put! Onda bismo morali da ih teramo napolje po ceo dan.

Druga alternativa jeste da nikad više ne otvorimo prozor. Na našu sreću, ne moramo da zamišljamo kako bi to izgledalo, jer je čovek izmislio komarnike.

Po čemu je komarnik poseban?

Komarnici mogu biti razlilčitih oblika, veličina, a danas i dezena i boja. Oni se mogu montirati na prozore ili na vrata, sa spoljne ili unutrašnje strane. Kako god, pružiće krajnju zaštitu domaćinu od svakojakih insekata. Komarnici se sastoje od okvira i mrežice koju okvir drži. Sve donedavno su bili široko rasprostranjeni ramovi komarnika od drveta. Danas su popularniji PVC okviri za komarnike, dok su okviri izrađeni od aluminijuma ili      aluminijum-drveta najpopularniji i estetski najviše prijaju oku. Međutim, zbog utroška aluminijuma, ovakvi okviri za komarnike su i najskuplji.

Napominjemo da firma Lukić Rolet nudi veliki izbor komarnika koji će na pravi način zaštititi vaš dom. Imaju veliko iskustvo i tokom godina predanog rada su stekli veliki broj zadovoljnih klijenata.

Takođe, pri kupovini komarnika trebalo bi da se obrati pažnja da li se mrežica može menjati i bez skidanja okvira ili menjanje mrežice zahteva demontiranje celog komarnika. Postoji još jedna vrsta komarnika. Ona nema nikakve okvire i čine je samo mrežica i par dodatnog alata, najviše šrafovi koji se ukucavaju. Takvi komarnici se ukucavaju u zid, beton ili drveni okvir prozora i tako služi kao brana insektima, ali ne i vazduhu i svetlosti. Iako je prednost ovih komarnika u ceni, jer su najjeftiniji i u načinu montiranja, svako može da ih postavi, nisu preporučljivi. Njihove mane su te što se može oštetiti spoljni okvir prozora, zida. Oštećenje ne mora biti veliko, ali sa ledom, kišom i vrućinama se postepeno može širiti.

Na kraju, podsetimo se da komarnici kao takvi predstavljaju ultimativnu zaštitu krajnjem korisniku i omogućavaju nesmetan život, bez zamišljanja kakav bi svet bio da još nismo izmislili komarnike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *