Kako da odaberete pravu staklenu tuš kabinu

bathroom-2752475_1280

 

Ako razmišljate o postavljanju nove tuš kabine, postoji mnogo stilova koje bi trebalo da istražite – samostalna tuš kabina, tuš kabina sa ekranom ili tuš kabina sa vratima. Saznajte više o različitim postavkama i posebnim funkcijama u ovom tekstu.

Kada planirate svoje novo kupatilo, verovatno ćete uključiti i staklenu tuš kabinu, a za to će vam trebati neka vrsta tuš kabine koja će ostatak kupatila da zaštiti od prskanja. Ali, pored toliko mnogo vrsta i stilova koja su vam na raspolaganju pronalazak idealne staklene tuš kabine koja će biti u skladu sa vašim uređenjem može biti zastrašujući zadatak.

Ne brinite – naš vodič će vam dati sve odgovore koji su vam potrebni da biste našli idealnu tuš kabinu.

Za početak razmislite o načinu na koji će se koristiti vaš tuš i koji stil odgovara vašim potrebama. Vrsta tuš kabine koju odaberete imaće veliki uticaj na celokupni dizajn i izgled vašeg kupatila.

Koliko često ćete koristiti tuš?

 Da li tuš treba da bude lako dostupan deci ili starijim rođacima? Da li ste ograničeni sa prostorom? Ova pitanja će vam pomoći da razmislite o načinu na koji  treba pristupiti tušu, kako će da se otvaraju vrata tuš kabine, i ako je potrebno da ta kabina bude prilagođena korisniku koje su to opcije koje bi trebalo da ima.

Koju vrstu tuša biste želeli da imate?

Pre svega, da li želite da je tuš nad kadom ili da je potpuno odvojen? Danas je najčešća opcija da ljudi odaberu zasebnu tuš kabinu. 

Za odvojene tuševe morate znati gde će biti tuš – da li će to biti u centru prostorije, u uglu ili će pregrađivati prostor? Ovo će odrediti koji tuš i staklo bi morali da izaberete. Na primer, ugaoni tuš zahteva zakrivljenu  tuš kabinu.

Staklene tuš kabine za uštedu prostora

Ako vam je ušteda prostora prioritet broj jedan, ali i dalje želite zadovoljstvo kupanja i tuširanja, najbolja opcija je tuš iznad kade sa dodatkom staklene tuš kabine za tuširanje. Ne trebate birati samo na osnovu funkcionalnosti, jer još uvek možete ostvariti da to sve lepo izgleda.

Staklene tuš kabine koje su dizajnirane da se pričvrste za zid i preko kade, će vam pružiti više osećaja svetlosti i prostora, čak i u najmanjem kupatilu. Postoji veliki broj stilova kućišta koje možete odabrati između zglobnih, kvadratnih, zakrivljenih, kliznih, preklopnih, fiksnih. Uvek proverite da li ima prostora za otvaranje vrata i imate li dovoljno prostora za ulazak.

 

Izbor tuša za kabinu

Pronalaženje samog tuša za tuširanje u skladu sa vašim potrebama neće biti problem, jer postoji mnoštvo opcija: kvadratni, pravougaoni, peterougaoni ili četverougaoni, čvrsti, tradicionalni kamen ili moderniji lagani tuš. Izbegavajte lagane opcije koje se savijaju pod težinom – kretanje ih čini teškim za zaptivanje i podložnim curenju.

Naravno da vam je tada potreban prilog za usklađivanje. Često i nosači dolaze kao deo kompleta i možete biti sigurni da će se savršeno uklopiti. Alternativno, možete postaviti tuš i u uglu, a zatim pronaći ekran koji će zaštititi stranu za ulazak ili dodati vrata za potpuno zatvoreni prostor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *