Kako da vaša beba ima udoban i miran san?

Dolazak bebe na svet je nešto što svi roditelji željno i sa nestrpljenjem iščekuju. Pored prevelike ljubavi i sreće koja ih čeka, suočavaju se sa novim izazovima. Jedan od njih je kako će njihova beba spavati, da li će se noću često buditi i plakati.

Roditelji će dati sve od sebe da njihov mališan ima udoban i lep san. Pored hrane, pažnje i nege, bebama je vrlo važno da imaju miran san kako u toku dana ne bi bile razdražljive.

U nastavku teksta predstavićemo vam neke od trikova kako da svom bebcu omogućite potpuni komfor kada je spavanje u pitanju.

Udoban dušek

Danas na tržištu u većini bolje snabdevenijih radnji koje se bave prodajom bebi opreme možete pronaći savršen krevetac za vašu bebu kao i dušek koji će odgovarati dimenzijama krevetića. Treba da znate da što se tiče izbora dušeka, trebalo bi voditi računa da on bude napravljen od kvalitetnije vrste materijala kao i da ima adekvatnu potporu kako bi se postigao efekat maksimalne udobnosti.

Isto tako, važno je da dušek ne bude ni previše mek, ali ni previše tvrd. U zavisnosti kakvog je sastava, tj. od kog materijala je sačinjen zavisi i koliko će vas koštati kupovina dušeka. Pa tako, vaš izbor može biti dušek od memorijske pene, žičanog jezgra, klasičan ili antialergijski.

Mekana posteljina ze bebe za lepše snove

Nakon odabira dušeka, posteljina za bebe je sledeći korak. Tu vas tek čeka prava magija. U dečijim prodavnicama možete pronaći komplet posteljina za bebe sa raznim dečijim motivima, a koje su pre svega napravljene od najmekanijeg pamuka koji će vašem mezimcu pružiti najlslađe snove.

Napravite idealnu atmosferu odabirom adekvatne rasvete

Pedijatri savetuju da u prvim godina života bebe spavaju sa malo prigušenim svetlom, kako se ne bi uplašile mraka. Jedno od rešenja mogu biti i noćne lampe za bebe ili obična lampa koju možete držati u nekom ćošku sobe. Ukoliko smatrate da vam je svetlo previše jako, lampu možete prekriti krpom ili maramom kako biste dobili odgovarajuću atmosferu.

Pored klasičnih stonih lampi, postoje i tzv. solarne lampe koje projektuju zanimljive efekte na zidu poput zvezdica pa se tako može postići doživljaj spavanja pod vedrim nebom.

Lagana muzika će umiriti plač vaše bebe

Poznata je činjenica da bebu nikako ne biste trebali da navikavate na potpunu tišinu jer će tako njen san biti lak, pa će se buditi prilikom svakog šuškanja. Bebe se još u majčinom stomaku navikavaju na razne zvukove, kao i na glasove oba roditelja. Dok spava priuštite joj lagane

melodije i primetićete kako vaša beba mirnije spava. Izbor je na vama. Klasična muzika kao i dečije uspavanke su vrlo delotvorne za bebin san jer opuštaju i utiču da se beba oseća sigurnije i umireno.

Cucla može biti od koristi naročito u prvim mesecima života

Nervoza zbog grčeva, ali i zbog izbijanja prvih zubića mogu uticati da se beba u prvim mesecima noću učestalo budi i plače. Jedan od korisnih trikova koji može umiriti vašu bebu jeste cucla koju možete kupiti u apotekama ili drogerijama u zavisnosti od uzrasta deteta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *