Kako izgledaju i kako se koriste bežične bubice

studiranje u inostranstvu

Bežične bubice ili slušalice su veoma malih dimenzija i lako se smeštaju u ušni kanal. Imaju prečnik od 2 mm na vrhu i 3 mm u osnovi. One su toliko male da je potrebna pincenta kako bi se izvadile iz ušnog kanala. Zbog svoje veličine su neprimetne posmatračima sa strane.

Bežične bubice poseduju u sebi prijemnik signala i zvučnik. Zvuk je kristalno jasan i usmeren je ka osobi koja je koristi tako da se zvuk ne čuje sa strane. Pogodna je da se koristi na mestima gde vlada potpuna tišina jer niko neće čuti zvuk sem korisnika, kao i na mestima gde je velika galama, jer će korisnik jasno čuti zvuk koji mu dolazi iz bubice.

Imalac bezične bubice, odnosno student koji je iznajmio bubicu i polaže ispit, preko prijemnika komunicira sa sagovornikom koji mu diktira odgovore na zadata ispitna pitanja putem mobilnog telefona ili toki-voki uređaja.

U kom sistemu za komunikaciju se koriste bežične bubice

Bubice se mogu koristiti u kompletu sa raznim uređajima kao što su mp3 plejeri, toki-voki, mobilni telefon. Nokia LP S4 je kvalitetna ogrlica i veza sa bubicom i ona se kablom povezuje na mobilni telefon. Kabl je vrlo tanak i neprimetan kada se postavi ispod majice. Mikrofon je jake osetljivosti i ima dobar zvuk da omogućava sagovorniku da čuje čak i šapat u krugu od 5 metara.

Nokia LPS 5 je trenutno najbolja i najkvalitetnija ogrlica koja se može naći na tržištu. Ima bežično povezivanje sa mobilnim i u skladu je sa svim mobilnim telefonima koji imaju blutut opciju. Nokia LPS 5 induktivna ogrlica funkcioniše sa telefonom sa kojim je povezana i na razdaljini od 10 metara. Baterija traje dosta dugo, čak i do 6 sati konstantnog korišćenja. 

Bubice mogu da koriste i toki-voki kao prijemnik.  Toki-voki se koristi u slučaju kada je potrebno izbeći ometače signala mobilnih telefona u prostoriju.

Bežične bubice sa kamerom

Bubica ovde služi za prijem zvuka, dok bežična kamera šalje sliku od studenta koji polaže ispit do studenta koji čita odgovore. Vrlo su praktične i veoma su tražene zato što su dobro rešenje za mnoge uslove i različite situacije prilikom polaganja ispita.

Ono što ih izdvaja od drugih uređaja, slične ili iste namene, je to što su visoko kvalitetni i veoma pouzdani prilikom korišćenja u komunikaciji. Takođe, veza koja se pomoću njih uspostavlja je stabilna i ima veliki domet što je veoma važno kod polaganja ispita.

Kamera se nalazi u dugmetu koje se postavlja na rukav i izgleda verno kao pravo dugme. Kamera dugme snimljenu sliku šalje na jako mali televizor, tj. mp4 plejer ili na lap top. Mp4 plejer se prodaje u kompletu sa kamerom dugmetom. Domet kamere na dugmetu je i do 1 kilometar i daje oštru sliku. Putem bubice student čuje navođenje u kom pravcu da postavi kameru dugme kako bi sagovornik sa druge strane imao adekvatnu sliku. Baterija na kameri dugmetu traje i do 2 sata u kontinuitetu.

Ove mini kamere se mogu na neprimetan način uključiti i isključiti pritiskom na dugme transmitera . Postoji veliki izbor kanala prenosa na kameru dugme, čak 8, koji daju izvrsnu sliku i onda kada ima više emitera u prostoru koji  bi mogli smetati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *