Kako odabrati prsten koji vam savršeno pristaje?

prstenje

Nakit je nemoguće prerasti. Uz svaku odevnu kombinaciju, sve modne stilove, kao i za različite uzraste ima odgovarajućih komada nakita. Bilo oni moderni ili rustični, upadljivi ili diskretni. Za svaki trenutak možete pronaći baš taj idelani komad nakita koji će učiniti vaš stajling kompletnim. Outfit uz koji ćete biti originalni i koji će dodatno istaći vašu lepotu. Jer, koja žena nije lepša kada nosi predivan i zanimljiv nakit?

Pogotovu kada je u pitanju prstenje. Nekada je dovoljan samo jedan prsten koji će itekako privući pažnju i izmamiti uzdahe. Kao što su, recimo, originalni verenički prsten ili burma. Naravno, ne pristaje svaki model svima. Zato, obratite pažnju na ovih par saveta kako bi odabrali prstenje koje savršeno pristaje baš vama.

Oblik prstiju je važan pri odabiru prstena

Kao i kada je u pitaju građa tela, tako oblik prstiju diktira šta će na njima lepo izlgedati. Tako da, ukoliko imate kobasičaste, okrugle prste za vas je idealan prsten koji je tanji. Tako će vam prsti delovati duži, a šaka elegantnije i lepše. Ukoliko, pak baš volite krupnije prstenje – nema veze. Možete napraviti izuzetak i ponekad staviti neki takakv prsten. Ali, kada birate burme, birajte ipak da ona bude tanja. Ipak ćete nju nositi ceo život (bar bi trebalo da bude tako).

Ako imate kupaste prste, vaš izabrani model prstena treba da bude uži. Tako ćete biti sigurniji da prsten neće da vam ispadne sa ruke. Pogotovu je to važno kada birate najvažniji prsten – burmu.

Na kraju, ukoliko imate prave prste, onda imate sreće. Vama će svaki model prstenja savršeno pristajati. Blago vašem partneru – lak zadatak će imati pri odabiru vereničkog prstena za vas.

Veličinu prstiju ne zaboravite

Šta reći, ipak je veličina prstiju takođe bitna kada je u pitanju odabir odgovarajućeg prstena. Zato, osim ako nemate duge prste, obratitie pažnju. Birajte prstenje koje je proprcionalno vašim prstima. Zato, ako imate kraće prste, nemojte kupovati prstenje uz koje će vam prsti izgledati još kraći. Prost je razlog – izgledaće neprimereno i ružno. Tako da, zašto bi to radili kad možete da izaberete prsten koji je baš po vašoj meri. I uz koji će vaši prsti izgledati prelepo.

Veličina šake

Možda mislite da je preterano, ali ipak kada birate prsten obratite pažnju i na veličinu vaše šake. Ako imate malu šaku, onda svakako krupniji prsten nije odgovarajući za vas. U tom slučaju izaberite jedan od diskretnijih i nežnijih modela. Nasuprot tome, ukoliko imate krupnu šaku, birajte modele prstenja koji će biti proporcionalni vašoj šaci. Tako nećete dodatno naglasiti vaše male, odnosno velike šake. Jednostavno ćete doprineti tome da vaše šake izgledaju lepo i elegantno.

Ako se pridržavate ovih par saveta, ispunićete osnovni cilj zbog kog se nosi nakit. To je, svakako, da na pravi način istaknete vašu lepotu. Uz uredne nokte i negovanu kožu ruku, izbor savršenog prstena će učiniti da vaše šake mame uzdahe.

Na kraju, najbitnije je, da koji god prsten nosili, da se vama jako dopada. Tako nećete birati samo prstenje koje je srazmerno proporcijama vaših prstiju i šaka, već i koje je lepo. Posebno mislite o svemu tome kada birate burme za vas i vašeg partnera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *