Kako se zaštiti od komaraca: i u domu i napolju?

zastita-od-komaraca---komarnici

Leto – vreme kada uživamo u suncu, uživamo u lepim dugim danima i toplim noćima, vreme kada imate možda malo više slobodnog vremena, vreme kada odmore koristite na najbolje moguće načine. Ipak, ono što se letu može zameriti jesu komarci. Nekome komarci i ne predstavljaju tako strašan problem, ali to je obično slučaj sa onim ljudima koje komarci i ne napadaju tako često.

Da li ste znali da su naučnici sproveli istraživanje zbog čega komarci napadaju stalno jedne iste ljude, a druge izbegavaju. To je do našeg prirodnog mirisa i komarci mnogo dobro osećaju naš prirodni miris. I njih privlači određeni miris, tako da ukoliko vas komarci stalno napadaju, to donekle znači i da im se sviđate, odnosno da im se vaš miris sviđa. Ukoliko se oni vama ne sviđaju ovo su načini kako da ih izbegnete.

U domovima – komarnici

Kao najbolje rešenje za zaštitu od komaraca u domovima jesu komarnici. Pre svega cena komarnika je pristupačna i dostupna svakome. Postoje različiti trikovi kako da komarce uništite kada uđu u vaš dom, ali zašto biste čekali da oni uđu u vaš dom? Nemojte da im dozvolite da uđu. Trebalo bi da postavite komarnike i ti komarnici će vas zaštiti od komaraca. Komarnici znače sigurnu zaštitu. Ništa vas bolje od komarnika ne može zaštiti. Kada komarci uđu u vaš dom, vi tragate za različitim načinima da ih se rešite, a do tada oni već mogu da naprave određenu štetu. Komarnici nisu skupi i vrlo lako se postavljaju i zato ih svi stručnjaci i preporučuju kao najbolju opciju. Postoje razne vrste komarnika kao što su rolo komarnici, plise komarnici, zatim komarnici sa šarkama i drugi komarnici. Na vama je da odaberete odgovarajući i zaštitite se od ovih dosadnih insekata.

Napolju – koristite kreme protiv komaraca, ali i eterična ulja

Jasno je da kada izađete napolje ne možete imati zaštitu u vidu komarnika, niti ih možete kontrolisati. Napolju komaraca ima na svakom koraku. Zato je važno da koristite kreme protiv komaraca, odnosno različite vrste sprejeva. Važno je da ovi sprejevi budu na prirodnoj bazi, pogotovu ukoliko ih koristite za vašu decu.

Nikako nemojte uzimati neproverene sprejeve. Trudite se takođe da ti sprejevi budu veoma blagi. Sa druge strane, ukoliko koristite te sprejeve za vas, a idete u predele gde znate da ćete naići na mnogo komaraca i gde znate da ćete biti izloženi njima, onda bi trebalo da kupite malo jače preparate.

Možete čak i sami za sebe da napravite sprej za telo, na potupno prirodnoj bazi. Eterčina ulja od lavande i nevena su jako efikasna i delotvorna. Mažete ih na vrat, zglobove i mažete ih na ruke. Komarci ne vole mirise kao što su lavanda, nana, majčina dušica, a ni neven. Dakle ukoliko namažete ovo ulje na vaše telo, budite sigurni da će to odbiti komarce i da nećete imati problem sa njima kada krenete na neko mesto gde znate da će ih biti.

Probajte da izbegnete mesta na kojima ih ima mnogo

Trebalo bi da izbegavate mesta gde ih ima mnogo, ukoliko vam komarci prave veliki problem. Ako i nemate baš neki problem, onda nećete ni razmišljati mnogo o tome. Međutim, ukoliko znate kako reagujete na njihove ujede, onda treba da pazite. Nemojte ići pored reke, nemojte ići na ona mesta gde ih očekivano ima mnogo. Tada ste vi njihova laka meta i tada ćete se kući vratiti sa ozbiljnim posledicama, a možda i infekcijama.  Na našem blogu možete pronaći dosta korisnih saveta vezanih za veliki broj tema između ostalog i kako se zaštiti od komaraca i drugih insekata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *