Kako starom stanu udahnuti novi život?

pvc stolarija

Ako želite neku promenu u stanu, a niste baš sigurni kako da je napravite, mi imamo nekoliko ideja za vas. Veoma jednostavno i lako vaš stari stan može da dobije novi život i to uz pomoć nameštaja koji već posedujete. U svetu modernog dizajna gde trendovi dolaze i odlaze, a glavnu reč diktiraju stručnjaci za dizajn enterijera i arhiekturu, postoje neka pravila koja se ne menjaju. Pojedini dizajneri enterijera ne odstupaju od nekih pravila tako da je za njih pojednako važno u kom stilu je stan opemljen i kakav je raspored nameštaja u prostoru. Međutim, ako tražite načine kako da osvežite stan, onda najpre razmislite o promeni rasporeda postojećeg nameštaja, pa tek onda o kupovini novog. Nikad se ne zna, možda vam se promena svidi, a novac vam ostane u džepu.

Malo napred, malo nazad, levo, desno, nekada samo promena rasporeda i razmaka između različitih komada nameštaja može da napravi razliku nego novi kauč ili novi stil. Naime, eksperimentišite sa različitim rasporedom, pomerajte stvari okolo, jer ne znate kakav raspored možete da dobijete i šta vam se može svideti.

Veće ulaganje za dugoročnu dobit

Mala, a efektna promena nekada nije dovoljna. Ako želite da smanjite račune, onda je pvc stolarija pravo rešenje. Naime, kada je pvc stolarija u pitanju, iako je krupnija investicija, ulaganje u nju se višestruko isplati. Kada se kupuje pvc stolarija onda treba novac dati odmah, ali ako malo bolje preračunate, onda će vam se kasnije to ulaganje isplatiti. Manji računi za struju, veća ušteda energije i topliji stan zimi benefiti su koji se višestruko isplate. Zato na vreme izračunajte šta vam je bolje, da li da plaćate svake zime visoke račune za struju ili da pvc stolarija bude sada veći trošak kako bi računi kasnije bili niži. Vi sami procenite šta je isplativije.

Male, a velike promene

Mala, a zapravo vizuelno velika promena u svakoj sobi jeste promena tepiha. Različite kombinacije tepiha osvežiće vaš stan, te tako zamenite tepih iz dneve sobe i stavite ga u spavaću, a onaj iz spavaće stavite u dnevni boravak. Svakako, nemojte da preterujete, ako se ne uklapa ova zamena u prostorijama, nemojte ih po svaku cenu menjati. Zapamtite, manje je više. Tako, recimo, manje prostorije nemojte pretrpavati nameštajem, a višak nameštaja prebacite u neku drugu sobu gde će imati neke koristi. Dovoljni su osnovni komadi nameštaja, a uz dobar raspored i drugačiji nego ranije, promena će biti efektna.

Promenom i rasporedom nameštaja deo posla se završili, e sada sledi onaj drugi jefiniji, a komplikovaniji deo. Vreme je da svoj stan stilizujete. Predsoblje predstavlja jedno od najboljih prostorija za postavljanje ogledala. Ne moramo da vam objašnjavamo zašto, jer svi volimo da vidimo kako nam garderoba stoji pre nego što izađemo iz kuće. Garderober, komoda za obuću i možda čiviluk dovoljni su za predsoblje, pogotovu ako je ono usko i nema mnogo prostora.

Kada je dnevni boravak u pitanju, e tu može da bude mnogo promena. Od rasporeda nameštaja, promene tepiha, preko nove led rasvete i drugih nešto skupljih investicija. Naime, pvc stolarija može da bude velika, ali pametna investicija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *