Kako započeti potragu za pravim bendom za svadbu?

Možemo reći da postoje tri osnovna puta za pronalazak pravog benda za vas. Razmislite najpre jeste li nekada na nekom događaju (koncertu, zabavi u firmi gde radite) pomislili kako vam muzika koju čujete pričinjava zadovoljstvo, opušta vas i istovremeno mami na ples.

Ako to ne upali konsultujte prijatelje, članove bliže i šire rodbine, sve žive, znaju li pravi bend za ono što vama treba. I treća opcija, pre nego padnete u ozbiljan očaj, je da guglate. Potražite njihovu fejsbuk stranicu ili proverite postoje li video snimci njihovih svirki.  Kako mladi, sluđeni i zbunjeni bračni par može da bude potpuno i apsolutno siguran, da je izabrao savršen bend za svadbu? Tako što će slušati svoje instikte, i zabeležiti u svoj notes neka od pitanja o kojima ćemo pisati u nastavku teksta.

Prva tema je naravno repertoar. Šta želite od vašeg benda za svadbu? Koje žanrove, koje ritmove? Uz dogovor o repertoaru, sledeće bitno pitanje je naravno ono vezano za honorar. Cena će očekivano varirati u zavisnosti od više faktora – koliko članova broji bend, koliko dugo želite da vam sviraju, da li ste unajmili profesionalni bend za svadbe, neki klupski koji ste već slušali, ili se odlučili za najskuplju varijantu i odabrali da za vas i vaše goste svira neka poznata grupa ili izvođač. Razmislite i o tome da li želite muziku pre, tokom, posle obroka, ili non stop. Ta odluka zavisi dosta od toga za kakvu vrstu muziku se odlučite, kao i gde se okupljate sa vašim gostima. Da li se sam čin venčanja dešava tamo gde i proslava, počinje li ručak odmah ili ne, su faktori koji će uticati na vašu odluku.

Da li se bend uklapa sa prostorom koji ste odabrali?

Kompatibilnost odabranog prostora sa mogućnostima i opremom benda za svadbu je tema o kojoj takođe treba ozbiljno razgovarati. Da li je mesto dovoljno romantično za muziku koju ste odabrali? Da li ima dovoljno prostora na podijumu za sve zainteresovane? Proveriti situaciju sa eventualnim ograničenjima u jačini zvuka, ukoliko se odabrani restoran nalazi u stambenom naselju, i koliko to muzičarima odgovara (svako ograničenja u jačini muzike ograničava dotok električne energije muzičkoj opremi i mogući su poznati kratki spojevi i kratkotrajni prekidi, koji vam jasno, ne trebaju ni za živu glavu),

Možete li vi da birate pesme sa njihove plejliste?

U većini slučajeva odgovor je da. Neće verovatno svirati svaku pesmu po vašem izboru, ali stvari uglavnom funkcionišu tako što vi sa njihove liste pesama koje znaju, eliminišete one koje ne dolaze u obzir, i naglasite one koje volite. Većina bendova za svadbe je spremna da nauči određene pesme i svira ih samo zbog vas. Takođe je jako bitno da znate koliko muzičara čini bend. Precizirajte koji instrumenti su uključeni a koji još mogu biti pridodati. Skoro svaki bend  ima ženskog i muškog izvođača, ali i to treba pitati.

Kako želite da završite veče?

Razmislite malo i kako želite da završite vaše svečano veče. Većina bendova će vas sami posavetovati na osnovu njihovog iskustva, ali vi jedini znate svoje želje i kakvu ekipu gostiju imate. Da li posle muzike uživo unajmiti DJ-a? Da li pustiti muziku koju ste sami izabrali? Uglavnom gosti do ponoći već napuste zabavu, ali samo vi znate jesu li i vaši takvi. Uzmite u obzir da nekada produženje zabave može imati i kontraefekat, i da je možda bolje veče okončati uz veliki prasak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *