Koja je najbolja zaštita od komaraca?

komarnici, odbrana od komaraca

Topli letnji dani znače da ćemo se sve više susretati sa komarcima – periodičnim neprijateljima svih ljudi. Uzimajući u obzir da ćemo sve više vremena provoditi napolju, uživajući na suncu i boraveći sa porodicom i prijateljima – ne smemo dozvoliti da nam nešto, čak i komarci, pokvare raspoloženje i letnji provod. Čuveni insekti, s pravom ozloglašeni, su nužna nuspojava lepog vremena. Komarci ne napadaju svakog, ali to ne bi trebalo da shvatite kao kompliment, jer ukoliko im se dopadate – neće vam dati mira. Ključno pitanje je, kako napraviti adekvatnu zaštitu od ovih napasti tokom letnjeg perioda? Za vas, smo pripremili, nekoliko bitnih saveta koji vam mogu pomoći da sačuvate živce tokom ovog leta.

Komarnici su spas

Ukoliko planirate da provedete leto u svom domu, rolo komarnici će vam biti od pomoći! Ubedljivo najbolja zaštita koju možete sebi da priuštite u svom domu, su svakako rolo komarnici. Oni će vam omogućiti da u letu uživate onako kako treba – na miru. Komarci će ostati ispred, dok vi uživate u zasluženom odmoru. Komarnici štite vaš dom od ovih insekata, a vi spavajte, odmarajte i to sa otvorenim vratima – bez straha da će vam komarci napraviti pometnju. Komarnici su najbolja preventiva jer nećete morati da brinete o tome šta ćete raditi sa silnim komarcima koji ulaze u vaš dom. Razlog tome je činjenica da će ove, specijalno napravljene mrežice za komarce, služiti kao zaštita i potpuna preventiva koja će sprečiti sve komarce i ostale insekte da uopšte uđu u vaš dom. Pored toga cena rolo komarnika je zanemarljiva u poređenju sa njihovom efikasnošću zaštite. Jednostavno i efikasno!

Napolju – sprej

Jedan od jednostavnijih i poznatijih načina, skoro kao komarnici na vratima, je i sprej koji bi trebalo da koristite kada se nalazite napolju. Ovaj metod je proveren, koristi se već decenijama unazad i daje dobre rezultate. Vrlo je prost za korišćenje i nema mu neke preterano proverene alternative. Ova metoda je korisna i zbog svoje praktičnosti, i zbog činjenice da će se na ovaj način komarci zapravo sklanjati od vas i neće vam nanositi probleme. Uzimajući u obzir da napolju ne možete baš da nosite prenosive komarnike – sprejevi i kreme protiv ujeda komaraca su vaša najbolja opcija. Zvuči prosto, ali nekada su baš takva rešenja – najbolja, zar ne?

Birajte lokacije

Komarci su napast koja često ume da probije sve potencijalne barijere koje postavite ispred nje. To važi i za komarnike i za sprejeve, i za sve moguće vidove zaštite. Naravno, procenat onih koji uspeju to da urade je mali, ali ne i zanemarljiv. Oni najhrabriji komarci su prosto odlučili da ih ništa neće zaustaviti u cilju da vam smetaju i upropaste odmor. Stoga, najbolje bi bilo da svoje kretanje ograničite i da ne zalazite preterano u rečne, močvarne krajeve niti u šume. Naravno, nemoguće je potpuno ograničiti kretanje, niti za tim ima potrebe, ali reke, šume i generalno priroda su glavne lokacije koje komarci nastanjuju i koje im služe kao lokacija na kojoj love svoje nedužne žrtve. Pored toga, komarci će vas svakako pronaći ovog leta – ali uz ovih nekoliko saveta se nadamo da ćete uspešno preživet njihove napade!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *