Koja oprema vam je potrebna za idealno kampovanje?

Planinarenje

Volite li kampovanja? Malo adrenalina, mnogo neizvesnosti, u družbi sa mnogo zabave, druženja sa prijateljima ili kolegama kamperima, nikako ne može da bude nešto što se ne voli. Naravno, uvek postoje oni koji će izričito odbiti i ideju o kampovanju, što zvog spavanja vani, što zbog raznih insekata i životinja, ali to su ipak prepreke koje se mogu dosta ublažiti i ukloniti, a imaju i oni koji će samo staviti ranac na svoja leđa i upitati gde se tačno ide.

Najvažnije od svega, da bi kampovanje proteklo dobro, u dobrom rapoloženju, bez ikakvih problema, jeste da imate društvo koje je složno i koje voli ovaj način odlaženja iz svoje svakodnevnice, a sve ostalo se brzo da pronaći, smestiti i namestiti. A ako volite i imate sve ovo prethodno, evo još nekoliko predloga za opremu koja vam može pomoći i učiniti da vaše naredno kampovanje zaista bude idealno.

Rančevi za planinarenje

Ono bez čega nećete nikako moći, na samom početku, jesu šator, vreća, ali i rančevi za planinarenje. Naravno, kada idete na neko putovanje uvek ćete se pre okrenuti nekoj putnoj torbi, koferu, međutim kada je kampovanje u pitanju, rančevi za planinarenje su neophodni iz više razloga. Planinarski ranac, na prvom mestu, je dosta veći od uobičajenih rančeva, te  u njih možete spakovati aposlutno sve ono što vam je potrebno, od garderobe, preko kozmetike i prateće opreme, pa sve do hrane i nekih drugih stvari.

Ono što ih uglavnom odlikuje jesu čvrsti, veoma izdržljivi materijali, kao i specijalna ojačanja, koja čine da nošenje ranca bude udobno, da vam teret ne otežava kretanje, već i da se pored većeg tereta lako pokrećete kroz možda šumu, uzbrdicu, nizbrdicu i tako dalje. Tako, na primer, pulse rančeve možete pronaći u više veličina, shodno vašim potrebama, što je odlična stvar. Osim toga, pulse rančevi su pravljeni od materijala koji imaju ogromnu izdržljivost, te odolevaju velikim opterećenjima, a tu je i aluminijumsko ojačanje za leđa, kao i specijalni dodaci i materijali kako bi se teret ravnomerno raspodelio.

Bluetooth zvučnici

Sačekajte, pa kako ste planirali da krenete na kampovanje bez jednog bluetooth zvučnika?! Gde god da idete, koliko god da ostajete, muzika se nosi sa sobom, što odmah znači da se i bluetooth zvučnici moraju naći u celokupnoj opremi. Kampovanje uglavnom označava celodnevno šetanje, obilaženje nekih predela, kupanje u jezeru, moru, sve shodno tome gde kampujete, ali večeri zahtevaju zabavu, bar kratku. Bluetooth zvučnici su nešto najboje što je osmišljeno jer vam apsolutno nije potrebno nikakvo spajanje sa strujom, nekim kablovima, već svoj telefon možete povezati sa bluetooth zvučnikom sa radiom i puštatu šta god želite, a zvuk je uvek iznenađujuće jak i više nego dovoljan za zabavu i razonodu.

Kotlić

Kako smo već pomenuli, noć je rezervisana za zabavu, ali i za dobru klopu. Da, sendviči su sasvim dobri da se prezalogaji, ali red je da se tokom kampovanja napravi i neki roštilj, što znači da je potrebna i logorska vatra, te se može postaviti i jedan kotlić u kojem će najbolji kuvar među vama skuvati gulaš ili neko drugo kuvano jelo. Tek kada stigne i dobra hrana, onda se može reći da je kampovanje celovito i zaista idealno.

Pročitajte još zanimljivosti sa našeg bloga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *