KOJA RASVETA JE ODGOVARAJUCA ZA OSVETLJENJE SOBE VAŠEG DETETA?


Često uzimate osvetljenje zdravo za gotovo. To je toliko uobičajen element vašeg doma, da retko razmišljate o udobnosti, funkciji, bezbednosti i ličnosti koje ono unosi u prostorije vašeg doma. Istina je da pravilno svetlo može napraviti veliku razliku, posebno u sobi vašeg deteta. Bez obzira da li želite da zaštitite oči vaše bebe, uplašite čudovišta u spavaćoj sobi vašeg mališana ili da oplemenite  prostor vašeg tinejdzera, imamo neke ideje za osvetljenje dečije sobe koje će sigurno rasti sa potrebama vašeg deteta. 

Koja dečija rasveta je najbolja za azštitu očiju vaše bebe?

Sa novom bebom na putu, poslednja stvar o kojoj verovatno brinete je dečja rasveta u sobi. Prva stavr koju treba zapamtiti kada osvetljavate dečiju sobu je izbegavanje oštrog osvetljenja. Oštra svetla mogu preterano stimulisati ili možda naškoditi, osetljivim očima vaše bebe u razvoju. Meko osvetljenje minimizira kontrast svetla i tame i omogućava da se oči vašeg deteta ne umaraju.

Dakle klonite se izloženih sijalica i halogena jer je jedini pravi izbor dečija rasveta. Takodje instaliranje prigušivača svetlosti može pomoći u stvaranju različite atmosfere u prostoriji za igranje, dojenje i spavanje, kao i olakšanje pri noćnom hranjenju i menjanju pelena. Posedovanje više rasvetnih tela (minimalno tri tela), kao što su plafonsko svetlo, podna lampa i stona lampa, daje vam pravu količinu svetlosti gde god vam je potrebna u prostoriji. Nemojte da se plašite da budete kreativni sa svojim osvetljenjem koristeći strujna svetla, zabavne abažure ili elegantne lustere. 

Zašto su led trake odlične za sobu vašeg tinejdzera?

Jedan od najčešćih razloga zbog kojeg  želite da ugradite led trake u sobi vašeg tinejdzera je dodavanje totalno nove dimenzije njihovoj sobi. Razlika koju ova svetla prave je neverovatna. Vrlo su jake i moćne, tako da emituju veliku količinu svetlosti. Možete ih postaviti iza uzglavlja keveta u spavaćoj sobi, oko radnog stola vašeg deteta, kao ukrasni detalj… Postoji mnogo načina na koje možete da iskoristite led trake što ih čini logičnim izborom. Pored toga što su vrlo lake za upotrebu, cena led traka je svakako danas primamljiva a uz to su i trenutno popularne medju tinejdzerima, što znači da su vrlo verovatno one odličan izbor za vaše dete.

Kako učiniti osvetljenje u sobi vašeg deteta zanimljivim i korisnim?

Najvažnije pitanje osvetljenja u sobi vašeg malog deteta je bezbednost. Odabirom neraskidivog osvetljenja, kao št je drvo ili plastika i izbegavanjem lomljivih materijala kao što su staklo ili grnčarija, možete izbeći bilo kakve nesrećne katastrofe. Ako je vaše malo dete sklono nezgodama, veoma je važno da labave kablove pričvrstite za pod, zid, nogu stola ili bilo koje drugo mesto koje će učiniti kabl što manje vidljivim.

Takodje učinite da se vaše dete oseća bezbedno tako što čete u blizini njegovog kreveta držati noćno svetlo, poput zabavnog jednoroga koji menja boju ili užarene logorske vatre. Kreativne lampe su jednostavan način da naglasite i začinite bilo koji dekor. Pronalaženje savršene lampe je lako jermožete birati izmedju stotina različitih veličina, oblika i dizajna, kao što je savijena žirafa ili projektor sazveždja.

Plafonska svetla u sobi vašeg deteda treba da doprinesu estetici prostora. Igrajte se na temu sa svetlima poput visećih bubnjeva ili lustera od drvenih perli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *