Koji napici pomažu u gubljenju celulita?

epilacija - noge- žena

Kada su mršavljenje i gubljenje celulita u pitanju, verovatno je većina pokušala sa mnogim režimima ishrane i mnogim dijetama. Neke dijete i neki režimi ishrane su manje delotvorni, dok su neki izuzetno delotvorni.

Svakome je potreban neki saveznik kada su mršavljenje i gubljenje celulita u pitanju. Nekome je potrebna podrška, nekome je potreban nadzor, da se tako izrazimo, odnosno neko ko će nadgledati njihov proces, nekome je potrebno da se ne odrekne baš svega. Nekome su potrebna i neka druga sredstva, zato ćemo ovde govoriti o napicima koji vam mogu pomoći u vašem procesu mršavljenja i gubljenja celulita, i koji mogu ubrzati taj proces:

Idealan napitak za gubljenje celulita jeste ujutru u malo tople vode pomešati med i prirodno , jabukovo sirće (kupiti u zdravoj hrani), i to brzo popiti.

Zeleni i crni čaj

Čajevi su generalno jako dobri kada govorimo o mršavljenju. Oni mogu značajno da ubrzaju metabolizam, a to je ono što je jako važno kada je “razbijanje” celulita u pitanju. Što više zelenog čaja unosite, to su veće šanse da će celulit nestati. Najdelotvorniji su svakako zeleni čaj, ali i crni čaj. Inače, zeleni čaj i crni čaj su veoma popularni i možete da ih kupite u gotovo svakoj radnji, svakom marketu ili marketu zdrave hrane. Međutim, ukoliko vam njihov ukus ne odgovara, onda možete da se raspitate u radnjama koji čajevi imaju upravo taj detoks momenat, kako bi vam bili delotvorni.

Limunada

Limunadu treba da pijete čak i onda kada ne želite da smršate ili izgubite celulit. Dakle, limunada je izuzetno zdrava, prija našem organizmu. Dovoljno je da dnevno popijete samo jednu čašu limunade i to će vam izuzetno pomoći u hidriranosti. Najbolje bi bilo da je pijete ujutru pre doručka. Možete da pijete toplu limunadu, to je takođe veoma efektno. Sami spremajte limunadu, nemojte kupovati ekstrate i nešto slično. Naravno, nemoje da je zaslađujete, već odjednom popijete sve što napravite, odnosno jednu čašu, ukoliko ne možete da podnesete tu kiselost.

limunada

Napici sa đumbirom

Đumbir može da bude sastavni deo vaše ishrane. Đumbir ima mnogo delotvornih elemenata, tako da može da bude saveznik kada je zdravlje i zdrav život u pitanju. Mršavljenje ne bi trebalo da bude proces u kojem ćete vi pored kilograma izgubiti i vaše zdravlje. Zato kada želite već da se upustite u proces mršavljenja i kada ste potpuno sigurni u to, onda ne treba nikako da zanemarite svoje zdravlje. Važno je da uvek u svakom trenutku budete sigurni da unosite dovoljno pozitivnih i dobrih sastojaka u svoj organizam. Ukoliko jedete đumbir, to će sigurno biti tako. Ako vam baš đumir ne odgovara, tačnije ukoliko vam njegov ukus ne odgovara onda treba da ga mešate sa toplom vodom i da pravite čaj od đumbira. Na taj način nećete osećati njegov ukus, ali ćete biti svesni njegovog zdravog dejstva.

Ceđeni sokovi

Morate voditi računa kada su ceđeni sokovi u pitanju, zato što njih ne bi trebalo da pijete u neograničenim količinama. Dakle, dobro je da ih pijete ponekad i da znate tačno koje voćke mešate. Međutim, ako svakog dana pijete energetske „bombe“, koje sadrže i do nekoliko vrsta voća, onda rizikujete i da nabacite koje kilo, a ne samo da smršate. Zašto? Zato što je voće prepuno šećera i u malim količinama ono će vam pomoći, ali ako ga konzumirate u većim količinama i neograničeno i pre jela i nakon jela, onda će vaš proces mršavljenja „pasti u vodu“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *