Koji su najčešći kvarovi u kući kada je električar potreban?

Bilo da su sitniji ili krupniji, kvarovi na električnim uređajima neretko zahtevaju hitnu sanaciju, što su upravo situacije kada je električar preko potreban.

instalacije u kuci

Kako se sve popravke sa strujom mogu završiti sa još većim kvarovima i kako postoji mogućnost da ugrozite sopstvenu i bezbednost ukućana, savet je da se svakim povodom obratite majstoru, kako biste bili sigurni da će uređaj ispravno funkcionisati.

U suprotnom, odnosno kada ne interveniše električar već neobučeno lice, možete imati troškove mnogo veće nego štp biste i pretpostavili. Jer vi možete odlučivati kako će izgledati kuhinja po meri za koju ste se odlučili ili kakav će biti raspored nameštaja u dnevnoj sobi, ali poslove oko elektrike prepustite profesionalcu.

Popravke TA peći

Kvar TA peći usred zime nije nimalo prijatan, ali se često dešava da uzrok bude neki sitniji problem. Šta god da je u pitanju, pošto su TA peći veliki potrošači, popravke nikako ne treba preduzimati samostalno, jer se rizikuje pad energije u čitavom građevinskom objektu.

Električar vam, sa druge strane, nalazi uzrok problema i delove koji su potrebni konkretno za vašu TA peć, a to su najčešće priključci, osigurač spirale ili grejne spirale.

Kvarovi veš mašine

Iako je čak preporučljivo da filter čistite jednom mesečno, od samostalnih popravki veš mašine možete poduzeti jedino još čišćenje ventila od kamenca.

U svim ostalima situacijama će ipak biti potreban servis i popravka veš mašine. Naime, kada mašina ne prebacuje programe, odnosno ne ispira i ne centrifugira ili se preterano zagreva kada pere na 90 stepeni, uzrok može biti neispravan progamator.

Sa druge strane, pretereno pomeranje i treskanje značiće dotrajale amortizere, dok se kvarovi termostata i grejača manifestuju pranjem na temperaturi nižoj od zacrtane.

Sve ove delove treba da pronađe i zameni električar, jer se stavljanjem pogrešnih delova ili pak njihovom nepravilnom zamenom rizikuje da veš mašina prestane sa radom.

Slabije hlađenje frižidera

Kako se slabije hlađenje može pripisati slabom dihtovanju vrata zbog zaleđenosti friza, trebalo bi prvo odlediti frižider pa zatim proveriti njegov rad.

Ako se nastavlja ista situacija, električar će morati da zameni termostat ili agregat, što su ujedno i najčešći kvarovi delova u ovom električnom uređaju koji je preko potreban svakom domaćinstvu.

Električar najpotrebniji za zamenu osvetljenja

Veću zamenu osvetljenja u prostoriji nikako ne smete obavljati sami, jer električar ima zadatak da najpre proveri instalacije i utvrdi mogućnosti prebacivanja, odnosno uvođenja osvetljenja.

Ovo posebno važi za sve one prostorije u kojima struja može doći u dodir sa vodom, kakvi su kupatilo i kuhinja, prostorije za koje će vam svakako biti potreban profesionalni električar.

Takođe, isto važi i za dvorišta i terase i balkone, u koje se i uvodi posebna vrsta osvetljenja.

Kvarovi bojlera

Kvarovi bojlera mogu biti posebno opasni jer ovde dolazi do neposrednog dodira vode i struje, te električar obavezno mora obavljati sve vrste popravki u vezi sa ovim uređajem.

Iako se najčešće kvari grejač, odnosno iako su neretko poteškoće sa bojlerom nezagrevanje vode, može doći i do curenja vode iz bojlera, što je posledica oštećenja kazana ili lošeg dihtovanja.

Osim grejača, električar može ustanoviti još neke kvarove koji se manifestuju nazagrevanjem vode, kao što su dotrajali osigurač strujnog kola ili pak kvarovi priključaka, koji se mogu popraviti bez zamene, ali je i to, naravno, potrebno da ustanovi električar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *