Kojim kućnim aparatima je potreban godišnji servis?

majstor beograd

 

Svakodnevni život bez kućnih aparata bio bi veoma otežan i gotovo nezamisliv. Počevši od velikih kućnih aparata kao što su bojler, frižider ili šporet, pa do malih kućnih aparata. Svakako kućni aparati su tu da nam na neki način olakšaju život.

Ali ni jedan kućni aparat ne traje večno. Da bi što je duže moguće produžili vek trajanja kućnih aparata, potrebno je redovno održavanje, čišćenje i servisiranje. Kada su kvarovi u pitanju za neke kućne aparate svakako će vam biti potreban električar, ali ako redovno proveravate rad svojih električnih aparata i iste održavate, manje su šanse da dodje do kvara.

Dobro je uvek imati iskusnog i dobrog električara koji može da vam izađe u susret i proverava i više vrsta električnih aparata u vašem domu. Majstore za servis svih kućnih aparata možete naći na sajtu majstorbeograd.com

Servis malih kućnih aparata

Dobro je poznato da redovno servisiranje malih kućnih aparata može da produži radni vek uređaja. Male kućne aparate koristimo svakoga dana. Počevši od jutra kada želite da popijete kafu iz cafe aparata ili u sokovniku napravite sveže ceđeni sok, kao i da u blenderu napravite kašicu za svoju bebu.

Male kućne aparate koristimo svakodnevno, i koliko god vodili računa o njima nekada se desi da jednostavno ne rade. Najbolje bi bilo da tada ne pokušavate da popravite nešto sami, jer u većini slučajeva kada otvorite aparat možete napraviti i veću štetu nego što je bila. Najbolje bi bilo da se obratite ovlašćenom servisu gde ste i kupili vaš kućni aparat ili svom električaru u kojeg imate poverenja.

Sve u svemu mali kućni aparati olakšavaju mnoge aktivnosti tokom dana, tako da ne trebate ignorisati ni male promene u radu vašeg električnog aparata, kako kvar ne bi postao veći.

Obavezan servis klima uređaja

Klima uređaj pred sezonu svakako treba da se očisti. Klima uređaji pri radu mogu da ispuštaju neprijatne mirise koji podsećaju na vlagu, to je svakako znak da sa klima uređajem nešto nije u redu. Takođe poznato je i da takav vazduh ni malo nije zdrav da udišemo. Kada očistite filtere na  klima uređaju , trebalo bi i da pozovete električara kako bi utvrdio da li je sa klimom sve u redu i da li je spremna za sezonu.

Očistite bojler od kamenca i produžite mu životni vek

Bojler se svakodnevno koristi i zato je veoma važno da se jednom godišnje radi servis. Možda su se neki i susreli sa problemom da bojler pucketa, zuji tako da vas obuzme strah na samu pomisao ulaska u kadu. Najveći neprijatelj bojleru jeste kamenac.

Glavni krivac za kamenac u bojleru jeste tvrda voda koja se taloži, i ona zapravo najčešće i stvara kvarove u bojleru. Kamenac nastaje tokom grejanja vode u bojleru, zatim kamenac se vezuje za grejač, a vremenom se sve više taloži. Taloženje kamenca može da poremeti rad bojlera i zbog toga je jako bitno da radite servis. Kada je bojler u pitanju i nije baš preporučljivo biti sam svoj majstor, jer može biti jako rizično. Najbolje je pozvati električara koji će ustanoviti kvar i očistiti bojler od kamenca.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *