Kojim sve keteringom možete da se bavite?

Danas je sve rasprostranjeniji trend da se pokrene posao ketering službi na teritoriji Srbije.

ketering-beograd

To je zbog toga što nisu svi u mogućnosti da spreme i dostave hranu, štaviše, kompanije su spremne da plate da im se spreme kako specijaliteti tako i obična, klasična jela. Tada biste Vi mogli da uskočite.

Postoji nekoliko mogućih ketering poslova, odnosno, u zavisnosti koje svečanosti želite da pokrijete i kakvu hranu želite da spremate i dostavljate.

Ketering za zaposlene u firmama

Ova vrsta keteringa možda je i jedna od jednastavnijih. Firme i kompanije bi angažovale Vas da im u određeno vreme dostavite spremljenu hranu, najčešće bi to bio ručak. Na taj način bi oni obezbedili dobar ručak svojim zaposlenima. To može da bude i neki meni ručak, u dogovoru sa Vama – može da obuhvata i neke druge stvari.

Ketering za zaposlene u firmama može da bude deo Vašeg svakodnevnog posla. Uz to, kompanije često organizuju svečanosti, i tada od Vas mogu da traže da im spremite predjelo, glavno jelo, a na kraju i nešto slatko. Dobro razmislite da li želite i to da radite, jer je ovo znatno teže i obuhvata više rada, a ujedno je i potrebno angažovati više radnika.

Svadbe i proslave

Organizacija dostave i spremanja hrane za svadbe je već dosta ozbiljniji posao. Kod ove vrste keteringa morate biti spremni i na promenu lokacije pravljenja hrane, pa biste se morali dodatno prilagođavati uslovima. Međutim, ukoliko ste neko ko je spreman za nove izazove u ovom poslu – nemojte da se libite nego se upustite i krenite sa poslom. Tada već treba da imate ozbiljniju ekipu zaposlenih, koji će strogo voditi računa o svakom terminu, kao i o svakom dogovoru.

Hrana koju spremate

Pored raznih manifestacija u vodu proslava, treba voditi računa i o tome kakvu vrstu hrane pripremate za te svečanosti. Ne može za svaku da bude ista hrana, a takođe, treba biti i inovativan, hranu morate dekorisati, a ono najznačajnije – hrana mora da bude ukusna.

Ukoliko ste obratili pažnju na sve ove detalje, biće Vam zagarantovan uspeh, a i ponovni poziv od kompanija i firmi koje su organizovale svečanosti. Još jedan detalj je i tip hrane. Meso je najravno najzastupljenije, ali se mora voditi računa i o ukusima, kao i o mogućnosti da je u lokalu i nekoliko vegetarijanaca. Zbog toga su voće i povrće, takođe, veoma bitan faktor. Prelepe i ukusne salate možete da u kombinujete uz glavno jelo, kao i razne napitke, koje biste mogli da iscedite čak i direktno ispred klijenata i tako ostavite još dublji utisak.

Kada klijenti vide kako se hrana sprema i šta se koristi od začina – onda su i oni sigurni da je sve spremano prirodno bez dodataka određenih suplemenata, pa će na kraju biti još zadovoljniji. Sve su ovo razlozi zbog kojih biste ozbiljno mogli da razmislite o otvaranju ketering biznisa. Početna ulaganja neće biti katastrofalna, a dobici mogu da Vam se višestruko uvećaju. Postepeno ćete se razvijati i bićete opremljeniji modernijom tehnologijom, ali i savremenim transportnim motornim vozilima za još sigurniju dostavu hrane na datu lokaciju.

Izvor: BNB Ketering Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *