Kvarovi na laptopu: servis ili samostalna popravka

internet

Apsolutno nikada nije pravo vreme da se pokvari nešto na laptopu. Međutim, da li je to do Marfijevog zakona ili nečeg drugog, ali laptop nam se uvek pokvari onda kada je najveća frka ili kada nam najviše treba.

Obično se uvek pokvari ili zabaguje u trenucima kada pišemo na primer seminarski rad, u trenucima kada radimo danima na nekoj ozbiljnoj poslovnoj prezentaciji ili u trenucima kada se dopisujemo sa mnogo važnom osobom. I u tim trenucima ćemo sve uraditi da pokušamo samostalno da ga popravimo, ali postoje situacije u kojima bi sve trebalo prepustiti profesionalcima. Kako da procenite kada je pravo vreme za laptop servis, pročitajte u nastavku teksta.

Ukoliko ste prosuli nešto preko laptopa – pravac laptop servis

Ovo se generalno najčešće dešava. Naime, kvarovi koji nastaju nakon što nešto prospete po laptopu mogu da budu katastrofalni, tačnije mogu da prodru tamo gde ne treba i da naprave ogromnu štetu, koja ne može ni kasnije da se popravi, ukoliko odmah ne reagujete. Ukoliko ne želite da laptop ponesete u servis onda vam savetujemo da ga okrenete na jednu stranu i da vidite da li će voda iscureti. Ukoliko je samo voda to je onda verovatno najblaža stvar koja vam se može desiti, međutim, ukoliko prospete kafu sa šećerom na primer, e onda ne bi trebalo da okrećete laptop, nego da ga direktno nosite u servis, jer je u pitanju šećer u kombinaciji sa kafom koji vrlo lako može da se zalepi tamo gde ne treba. Na primer laptop servisi u Beogradu su veoma fleksibilni i čim im se pojavite na vratima spremni su da saniraju vaš kvar i to u rekordnom roku. 

Šta kada se baterija na laptopu ne puni?

Ovo je takođe jedan od čestih kvarova. Međutim, ukoliko niste stručni nećete moći da provalite gde je tačno nastao problem. Odnosno,  da li je problem u samom punjaču, da li je problem u laptopu ili je jednostavno nešto u nekom spoju. Možete prvo svakako da prekontrolišete kabl i da proverite vaše utičnice, pošto nekada zaista može problem biti samo utičnica. Ukoliko je sa kablom i ulazom sve u redu, onda laptop svakako treba poneti u servis gde će vam detaljnije reći u čemu je tačno problem. 

Vaš laptop radi previše sporo

Naši kriterijumi za brzinu se menjaju iz godine u godinu. I sada ne želimo da trpimo da bilo šta čekamo. Brzina kojom smo okruženi i svet u kojem živimo zahteva jednostavno od nas da se i mi prilagodimo njoj. I to nije baš lako kada imamo laptop koji je prespor. Ono što možete uraditi u prvom trenutku jeste da pokušate da ga očistite od virusa, da obrišete nepotrebne podatke, milione slika koje čuvate na laptopu i ostalo. Ukoliko ni nakon toga vaš laptop ne funkcioniše, onda je zaista vreme za laptop servis, koji će ga na profesionalan način očistiti od svih virusa. 

Laptop se pregreva

Ovo može da bude i ozbiljan problem, ali i ne mora da znači. Ono što za početak možete da uradite jeste da kupite kuler, koji se instalira ispod laptopa. To će ublažiti malo to pregrevanje, posebno ukoliko se navikli da laptop držite na nogama ili u krilu (što se naravno nikako ne preporučuje). Ukoliko se i pored toga vaš laptop pregrejava i ukoliko i pored toga jako slabo funkcionše laptop servis je jedno od najboljih mogućih rešenja.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *