Mali stan, mnogo kombinacija

mali stan1

Koliko put ste odustali od kupovine nekog većeg komada nameštaja samo zato što živite u malom stanu? Dešavalo se da tokom kupovine kalkulišete, pa da umesto fotelje i kreveta ipak kupite sofu iz više delova koja može da posluži kao krevet? To što živite u malom stanu ne mora da bude razlog vašeg nezadovoljstva, jer uz dobru kombinaciju i malo trikova prilikom uređivanja stana, vaš dom može da deluje veće i niko neće primetiti da li je on zaista mali.

Zna se da je glavna prostorija u stanu dnevna soba, jer se u njoj provodi najviše vremena. Popodnevna dremka slađa je na kauču u dnevnom boravku. Kafica sa prijateljima više prija kada se pije kod kuće i natenane. Imajući u vidu da je vaša kućica vaša slobodica, tako se i ponašajte. A kako ćete da uredite dnevnu sobu da vizuelno izgleda veće zavisi od samog nameštaja, njegove veličine i rasporeda, a upravo zahvaljujući dobroj kombinaciji možete uživati u multifunkcionalnosti svoje dnevne sobe.

Odakle početi sa opremanjem male dnevne sobe? Važno je izabrati nameštaj koji je multifunkcionalan. Naime, ukoliko želite novi sto za vaš dnevni boravak izaberite onaj sto koji ima dovoljno fioka i pregrada, kako biste imali gde da sklonite knjige, rokovnike i druge lične stvari kada vam dođu gosti.

Kauč, sofa ili fotelje pitanje je sada…

Krenuli ste u potragu za krevetom koji će se idealno uklopiti u vaš enterijer i naleteli ste na odlične ogromne sofe. Ponuda ima mnogo, cene za svačiji džep, ali ipak veličina sofe ne odgovara, jer bi zauzela previše mesta u vašoj maloj dnevnoj sobi. Uvek možete pronaći alternativu, pa umesto sofe možete kupiti krevet na razvlačenje ili fotelje koje se takođe mogu razvlačiti i omogućiti dodatno mesto za spavanje vašim gostima. Razlika između kauča na razvlačenje i fotelje samo je u tome što u okviru kauča imate dodatno mesto za pakovanje vaših ćebadi i posteljina. Bez obzira da li su vam potrebni jednostavni ili moderni dizajn, jednobojni ili šareni, kauči i fotelje se mogu pronaći po različitim cenama, pa se tako mogu naći ponude za svačiji džep. Da li ćete izabrati moderne ili one retro fotelje i kauče, nije važno, važno je da se to vama sviđa.

A ukoliko vam se više dopadaju podeljene sofe, onda su one pravo rešenje za mali stan. Zahvaljujući tome što ova sofa može da se podeli, njeni komadi se lako uklapaju i prilagođavaju vašem enterijeru. One svakako mogu da zamene klasične kauče i fotelje, jer su modernog dizajna i  različitih boja i dezena, pa bilo da je namestite potpuno sastavljenu ili da je razdvojite, ona će se savršeno uklopiti u vaš stan. A da biste spojili lepo i korisno, sofa koja je produžena, može da vam posluži i kao mesto za spavanje, tako da ne morate da mučite glavu gde će vam nenajavljeni gost prespavati.

Ugradni, moderni stolovi – da ili ne?

Vaš dnevni boravak istovremeno je i trpezarija, pa morate pronaći adekvatan, a ujedno i multifunkcionalan sto. Takav sto bi bio onaj koji ima deo koji se izvlači, jer bi veliki trpezarijski sto zauzeo mnogo više prostora, a to vam nikako nije u interesu. Zato se možete odlučiti i za trpezarijske stolove koji se ugrađuju, pa ćete ih po potrebi spuštati i podizati. Imajući na umu modernu tehnologiju i širok asortiman na tržištu, sigurno ćete pronaći odgovarajući trpezarijski ugradni sto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *