Metode za čišćenje organizma od toksina

Detox Concept

U počecima ljudskog roda – čovek se hranio isključivo biljkama. Ipak, životni vek čoveka je bio znatno kraći nego što je to danas situacija. To nije zbog nezdrave hrane, nego zbog drugih okolnosti, kao što su predatori, koji su ubijali i hranili se ljudima, ali i higijenski uslovi, koji ni približno nisu bili kao što su danas.

Detoksikacija organizma je u današnjem vremenu imperativ, ukoliko želimo da ostanemo zdravi, ili da olakšamo neke tegobe s kojim se susrećmo u svakodnevnom životu. Toksine unosimo bukvalno svakodnevno, a to na neki način mora da se izbaci iz tela, a idealno rešenje za ovaj problem je detoksikacija organizma.

Sauna za detoksikaciju organizma

Jedno veoma prijatno rešenje za izbacivanje toksina iz Vašeg tela je sauna. Saune su poznate po svojim blagodetima, a od ranije je poznato da su znojenje i sauna povezani sa dobrim zdravljem, tačnije, sa činom i procesom izlečenje od određene bolesti. U sanama će iz Vašeg organizma u vodu znoja izaći mnogo toksina, a na taj način ćete pravilno započeti proces detoksikacije organizma. Hipertermijom, koju postižete u sauni, tope se masne naslage uz već navedeno izbacivanje materija koje nisu potrebne Vašem organizmu. Pored svega toga, sauna pomaže u skidanju nepotrebnih kilograma, potpomaže cirkulaciju, stres će biti Vaša prošlost, a koža će Vam izgledati lepše nego ikada. Detoksikacijom organizma u sauni treba da se pozabavite bar 2 do 3 puta tokom jedne sedmice. U sauni ne treba ostajati duže od 30 minuta u jednog cugu. Mora se napomenuti da saune nisu preporučene za trudnice, za osobe koje imaju povišeni krvni pritisak, kao ni za one osobe koje imaju probleme sa srcem.

Postite uz pomoć voća

Dobro je poznato da većina religija sadrži post, to može da se preokrene i u korist koja nije verskog aspekta. Postom ćete postići i detoksikaciju organizma. Umesto redovnog doručka pojedite neku voćnu salatu, isto tako i za ručak, ali i za večeru. Užine takođe treba da Vam budu u vidu voćnih salata. Pored voća, voda je veoma bitan faktor prilikom detoksikacije organizma. Konzumiranje što veće količine vode je i van perioda čišćenja organizma dobro, štaviše, stručnjaci, lekari i nutricionisti govore da je najmanje 2l vode potrebno popiti svaki dan. Odnosno, tokom detoksikacija organizma – još i više. Post voćem može da traje nekoliko dana, najčešće između 3 do 5, ali ako osećate poteškoće – prvo probajte samo jedan dan. Umesto kafe i drugih napitaka koje koristite inače, napravite prirodne voće sokove, ceđene ili blendirane, kako Vama više odgovara.

Detoksikacijom organizma produžavate život

Ne samo što ćete sebi produžiti život, već ćete ga učiniti mnogo zdravijim, lakšim i efikasnijim. Imaćete više energije za sve, a pored toga nećete se osećati umorno. Treba napomenuti da je i san od velikog značaja. Poznata je činjenica da se preporučuje barem 8 sati spavanja svaki dan. To je veoma značajno posebno tokom detoksikacije organizma. Vodite računa o ovih nekoliko sitnica, koje Vam zaista mogu promeniti život nabolje, a Vaš organizam će Vam biti zahvalan i to će pokazivati tako što ćete sve raditi sa više elana, a umor će biti iza Vas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *