Na putovanje automobilom – spisak obaveznih stvari za poneti

prva pomoc-compressed

Ako planirate duže putovanje automobilom, onda prethodno morate dobro da se pripremite i dobro organizujete. Neplanirana putovanja mogu da budu interesantna i zapravo se uvek ispostavi da su takva putovanja najzabavnija. Ipak, i u tom slučaju morate bar neke stvari da isplanirate. Duža putovanja automobilom zahtevaju da budete opremljeni određenim stvarima i opremom, koja vam na dužem putu i te kako mogu značiti i biti od krucijalne važnosti.

Zakonom obavezni elementi – prva pomoć

Paket prve pomoći nikako ne smete zaboraviti. Iako to zakon nalaže, nemojte na to da gledate kao na određeno preopterećenje, jer ćete se jednostavno uz prvu pomoć osećati sigurnije. Dobro bi bilo kada biste dopunili komplet prve pomoći i na put poneli određene lekove, koji mogu da zatrebaju, kao i određene druge medicinske elemente za koje smatrate da vam mogu koristiti.

Hrana i voda

Uvek je važno da imate vodu, jer se može desiti da na putu ne bude mesta gde možete svratiti i osvežiti se. Vrlo je važno da imate zalihe vode i da vodite računa da vam se te zalihe ne potroše, sve dok se ne obezbedite. Isti slučaj je i sa hranom. Ukoliko vozite nekoliko sati, biće potrebno da napravite predah, da se osvežite, da se okrepite, kako biste mogli bezbedno da nastavite. Važno je da se ne preopteretite i da ne vozite nekoliko sati bez bilo kakve vrste odmora.

Punjač za telefon

Telefon je najlakši način da stupite u kontak sa nekim u slučaju da vam je potrebna neka pomoć na putu ili u slučaju da se nešto dogodi. Zato je vrlo važno da imate u vašem automobilu punjač za telefon i da uvek gledate da vam telefon bude napunjen, jer ćete se samo na taj način osigurati da možete sigurno da se obratite za neku vrstu pomoći.

Obavezni alati za automobil

Pred rezervnih delova i opreme za automobil, vrlo je važno posedovati i prateće alate. Uz pomoć alata ćete jedino moći da zamenite delove ili da proverite neki kvar ili pokušate da popravite nešto. Vrlo je važno da neke osnovne popravke uz pomoće elementarnog seta alata znate da izvedete, jer kada se nađete sami na putu sa pokvarenim automobilom i ne možete da očekujete pomoć, onda morate da verujete sebi i da pokušate da rešite, odnosno popravite određeni kvar. Alati koje morate imati su: francuski ključ, sajla za vuču, klešta, čekić, dizalica i ključevi. Naravno da je svakako pohvalno ukoliko pored ovih imate i određene druge alate, koji vam sigurno neće smetati, a mogu mnogo da vam pomognu u kritičnim situacijama.

Ne zaboravite baterijsku lampu

Baterijska lampa spada u jednu vrstu vrlo korisnog alata i svakako neophodnog. Vrlo je važno imati je sa sobom ukoliko krećete na neko duže putovanje i sigurni ste da ćete voziti i u toku noći. Bićete mnogo sigurniji ukoliko u svom autu budete imali baterijsku lampu, jer vrlo česte se može dogoditi da ulična svetla ne rade ili da ih i nema, a ukoliko se baš u tom trenutku dogodi neki kvar, onda će jedini način da vidite u čemu je problem biti uz pomoć baterijske lampe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *