Načini za jeftiniju popravku Vašeg četvorotočkaša

Većina vozača vodi računa o svojim kolima. Međutim, nekada vreme i količina vožnje mogu da dovedu do pojedinog oštećenja nekih auto delova, a tada je neophodno popraviti te stvari, ili ih zameniti ukoliko je nastao veći kvar. Oni koji cene svoj automobil i koji nisu duvljeg džepa, tražiće načine kako da reše problem na što ekonomičniji način.

auto-delovi

Naravno, postoje auto delovi koji se jednostavno ne smeju kupovati polovni, ali kada su u pitanju opcije za kupovinu polovnih auto delova – objasnićemo Vam kako i šta se može uzeti kao polovno.

Nabavljanje polovnih auto delova

Ne morate da budete mađioničar kako biste rešili enigmu nabavke polovnih auto delova, međutim trikova za nabavku istih morate da znate. Takođe, morate da vodite računa i o tome koji su to auto delovi koji se smeju nabavljati u polovnom stanju, pošto postoji pravilo da se neki od najbitnijih i oni koji su zaduženi za sigurnost ne smeju uzimati stari ili polovni. Kada Vam se nešto pokvari od auto delova, pitajte servisera za njegovu procenu, ali pazite da Vas i on ne pređe, pošto danas i oni znaju da zakinu, kako za cenu, tako i za auto delove. Ukoliko imate svog čoveka za popravku, odnosno svog servisera, onda će Vam on iskreno reći kako zapravo stoje stvari. Tada s njim popričajte o tome da li i šta smete da nabavite kao polovno.

Oni auto delovi, na kojima ćete sigurno uspeti da uštedite novac i koje garantovano i potpuno opušteno možete kupiti kao polovne su oni koji se nalaze na spoljnom delu Vašeg automobila. To su na primer retrovizori, kod kojih se može mnogo novca uštedeti ako iz kupujete kao polovne, kao i limarija, stakla, kvake i brisači. Ništa od ovoga nije obavezno da se uzima kao novo i ne može da utiče na sigurnost tokom vožnje, tj. ne u tolikoj meri koliko utiču kvačilo i kočnice –  koje, ukoliko otkažu, moraju da se uzimaju kao novi.

Kako i gde kupovati polovne auto delove

Koliko god loše zvučalo – ali i na auto otpadima nekad možete da nađete blago – koje će za Vas biti idealno. Pored toga, tu je internet – sveprisutan i svemoćan pretraživač koji će Vam dodatno olakšati posao. Imate nekoliko sajtova koji se bave online kupovinom i prodajem, gde ćete za veoma kratak vremenski interval naći tačno ono što Vam je potrebno. Kada kupujete polovne auto delove, najbolje bi bilo da to lično uradite. Pošto, ako lično vidite u kakvom je stanju dati auto deo – lako ćete se odlučiti i kupićete ga. Generalno gledano, dobro pogledajte svojim okom šta kupujete i neće biti nikakvih problema.

Takođe, obratite pažnju kada uzimate određeni auto deo da bude iste marke kao što je Vaš auto. U suprotnom, može da se desi da tek prilikom montaže tog auto dela primetite da, na primer, jedan šraf ne odgovara, a tada isti auto deo možete da zaboravite. Zbog toga je od velikog značaja paziti na marku auto dela koji kupujete. Auto delovi koji se polovno mogu nabaviti će Vam u velikoj meri olakšati finansijsku situaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *