Nezaboravno leto na Zlatiboru

Ukoliko želite odmor u potpunoj tišini i prirodnom okruženju i ako ste željni mira i ambijenta u prirodi, onda je planina Zlatibor, nedaleko od Kokinog Broda i Užica idealno rešenje za vas.

zlatibor-compressed

Nalazi se u jugozapadnom delu Srbije, na magistralnom putu prema Crnoj Gori i Jadranskom moru. U kojem god periodu u toku godine da se zadesite ili poželite otići, ova planina je uvek puna turista iz cele Srbije. Kako nudi različit sadržaj, tako je dostupan svim generacijama.

Ono što ovu planinu čini posebom, svakako su mnogobrojne borove šume koje se nalaze svuda, a koje su posebno dobre za plućne bolesnike. U samom centru se nalazi veliki broj restorana i kafića dostupnim svim ukusima po svojoj raznolikosti. Tu su i mnogobrojni različiti sportski tereni prilagođeni svim sportskim aktivnostima, pa veliki broj klubova bira upravo ovu destinaciju za svoje pripreme.

Počnite sa obilaskom Spomenika

Mesto vredno obilska jeste svakako čuveni spomenik. Poznat je po tome što je omiljeno mesto svakom ko se zadesi na Zlatiboru, jer je šetnja do njega omiljena ruta svih. Ako se umorite, tu su klupice u samoj šumi pored staze, pa možete napraviti pauzu i uživati u čistom vazduhu. Na samom vrhu nalazi se i kafić u kojem možete napraviti predah za vaš omiljeni domaći čaj, ali i uživanje u pogledu na brda okolo, kao i samu prirodu koja je malo je reći čarobna.

Posetite Tornik

Ono što Zlatibor povezuje sa Kopaonikom koje je omiljeno mesto svih skijaša, jeste njegov najviši vrh Tornik, koji se prostire na nadmorskoj visini od 1500m, a nalazi se na samo deset kilometara od samog centra. Uz nekoliko staza, ovaj vrh može biti dostupan svima, prilagođen je i skijašima početnicima, ali i onim koji već dugo skijaju. Tu je i žičara sa kojom možete do vrha, ali i sidro i lift namenjen našim najmlađim skijašima. Ako ste u letnjem period ovde, vožnja žičarom svakako je pravi doživljaj. Za još veću dozu adrenalina, tu je i Bob na šinama, napravljen od skoro.

Obavezno kupanje

Kada Zlatibor birate u letnjem periodu godine, kupanje je nešto što se ne sme izostaviti, ali i što je itekako moguće kada ste na Zlatiboru, jer pored mnogih različitih sadržaja, Zlatibor nudi i to. Mnogobrojni hoteli i vile imaju svoje bazene namenjene njihovim korisnicima, ali i svim ostalima sa strane koji dođu. Pored bazena, nedaleko od centra, nalaze se i čuvena Zlatiborska jezera, dostupna svim turistima.

Raj za ljubitelje dobrog zalogaja

Za sve obožavaoce kajmaka, sira i domaćih specijaliteta, ova planina je pravi raj. Ceo Zlatiborski okrug, upravo je poznat po tome. Bez sumnje, na Zlatiboru ćete jesti najukusniji sir, pršut, kajmak, paprika u pavlaci, ali i komplet lepinju, koja je posebno omiljeni specijalitet ovog kraja. Gde god da se zadesite, ona je u ponudi jer je specijalitet kojim se meštani ponose. Pored hrane, tu su u ponudi uvek neke od mnogobrojnih domaćih rakija, poput šljive i kruške.

Kada je smeštaj u pitanju, Zlatibor je pun raznih opcija dostupan svačijem džepu. Pored hotela, vila, tu su i apartmani, koji su vrlo povoljni i dostupni većini.

Izvor: Apartmani Zlatna trojka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *