Obavezni detalj leta čine peškiri za plažu


Sezona leta je već u toku pri čemu pripreme za letnji period počinju znatno ranije. Uz neophodnu kozmetiku i zaštitni faktor tokom sunčanja, peškiri za plažu čine obavezni deo letnje kolekcije. Osnovna funkcija peškira, zasniva se na održavanju higijene tela uz održavanje čistoće i hidratacije kože. Peškiri pre svega moraju biti prjatni za kožu lica i tela, sačinjeni od pamuka sa visokom moći upijanja.

Na moru je neophodno imati bar dva para peškira za plažu, dimenzija koje podržavaju ispruženo telo. Boja materijala za izradu peškira je raznolika, pri čemu se savetuju što šarenije varijante za plažu. Iako su navedeni peškiri velikih dimenzija, prateći element čini torba za plažu. 

Vrsta materijala bitna za odabir peškira za plažu

Na svakom artiklu postoji ispisana štampana poruka o sastavu materijala, načinu održavanja, pranja i sušenja. Neophodna stavka kod odabira peškira materijala upravo čini sirovinski sastav. Sadržaj vlakna unutar materijala određuje sve promene koje mogu nastati pranjem i sušenjem. Pamučni peškiri za plažu koji u svom sastavu poseduju elastin, imaju manje šanse za skupljanje tokom pranja. Nije neophodno dodatno peglanje pamučnih peškira. 

Bitna stavka tokom odabira peškira za plažu je njihova moć upijanja. Potrebno je birati proizvode sa velikom moći upijanja, upravo zbog načina upotrebe nakon kupanja. Brisanje mokrog tela pri izlasku iz mora zahteva i sušenje kose peškirom. Stoga se savetuje nošenje peškira manjih dimenzija, kojima se kosa može pokupiti i trljanjem lakše osušiti. 

Pamučini peškiri imaju veliku moć upijanja, dok sintetički materijali imaju veće pogodnosi za primenu na plažama, bazenima i svim kupalištima. Peškiri za plažu se nakon višednevne upotrebe ipak moraju otkuvati ali uz obavezan savet ispisan na etiketi proizvoda. 

Raznoliki dizajn peškira za plažu

Peškiri za plažu čine obavezan i sastavni deo aksesoara za sunčanje. Prema navedenom, pojedini dizajn biraju na osnovu kupaćeg kostima ili torbe za plažu. Bez obzira na slaganje sa nošenim stvarima, peškiri za plažu se izrađuju u šarenolikim bojama. Peškiri za plažu se dodatno habaju na pesku pa prema tome nisu preporučljivi vezeni peškiri sa čipkom.

Savetuje se dizajn peškira u punom koloru ili sa printom koji označava neku reklamu sa prigodnom porukom za promociju. Dizaj može biti uređen sa dva lica pri čemu je jedna strana obično bela i manje skuplja vodu. Boje su obično jarke sa jasnim ispisanim porukama i slikama. Standardni dezeni peškira su prevaziđeni a često manje zanimljivog printa. Ukoliko letovanje nije isključivo na istim mestima tokom odmora, reklamni peškiri su dobar brend nekog proizvoda. Oznake automobila, brendirane odeće i obuće čine najveći reklamni potencijal na peškirima za plažu.

O kvalitetnom izrađenom materijalu govori težina materijala i brojnost vlakna. Težina peškira znači dobru vodopropusnost odnosno moć upijanja. Uvek su u modi peškiri u vidu prugastih dezena i oduvek su predstavljali jedinstveni dizajn. Animal print je takođe prisutan ali ne toliko u tonu sa bojom kupaćeg kostima. Ponekad je bolje odabrati mekši peškir za plažu u tonalitetu koji prija, nego lepotu koja nema kvalitet. Odabir što većih peškira za plažu je dobar izbor, uvek je potrebna komocija tokom ležanja i sunčanja. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *