Obilazak Beograda: ulice kojima obavzno treba da prođete

skadarska-ulica-dorcol

Svaka ulica u Beogradu govori svoju priču, oduševljava i inspiriše na različite načine. Gde god da krenete primetićete specifičnost koji svaki kraj Beograda nosi, a sa njim naravno i ulice koje ga čine. Šetati ulicama, posmatrati detalje, nekada može da bude jednako interesantno kao i poseta nekom znamenitom objektu ili kulturnoj ustanovi.

Zapravo, ulice u Beogradu sa sobom nose istoriju i neke su kulturno veoma značajne. Od preko 5000 ulica koliko ih ima glavni grad, mi vam preporučujemo samo neke koje treba da se nađu na vašem spisku.

Dorćolske ulice

Ulice na Dorćolu su jedna posebna priča. Neće vam biti potrebno mnogo vremena da obiđete sve te ukrštene ulice, čak će vam biti i veoma zanimljive. Mi vam preporučujemo da pre obilaska ovog dela Beograda pročitate knjigu „Dorćol“ naše poznate književnice Svetlane Velmar-Janković u kojoj ona govori posebno o svakoj ulici i iz koje ćete najviše i na najbolji mogući način saznati o svakoj ulici posebno. Apartmani u Beogradu na Dorcolu upravo su prava opcija za one koji detaljnije žele da obiđu ovaj deo. Samo će biti potrebno da ujutru poranite i u miru prošetate tim ulicama i osetite duh prošlog vremena.

Bulevar oslobođenja

Kada prođete najprometiniji deo Bulevara oslobođenja od Slavije, pored Hrama Svetog Save, preko Autokomande, onda sledi najlepši deo ove ulice, odnosno bulevara. I sa jedne i sa druge strane Bulevara oslobođenja nalazi se zelenilo, a tik do bulevara je i prelepa Banjička šuma. Bulevar krase prelepe građevine, njihova jednostavnost i elegancija. Učiniće vam se da je ovo relativno luksuzniji deo, jer se u Bulevaru oslobođenja nalaze mnoge poznate klinike, ali i druge značajne firme. Takođe sporedne ulice, tik do bulevara zaista zaslužuju vašu pažnju. Apartmane u Beogradu možete naći i na ovoj lokaciji i prilično mogu biti jeftiniji od onih u samom centru.

Ulica Pregrevica u Zemunu

Ako se odlučite da posetite Zemun, definitivno morate posetiti i ovu ulicu. Zemun je prilično različit od starog dela grada, Zemun je potpuno druga priča od svega što ste videli na drugoj strani. I ovo naselje zna da bude bučno i vrlo komplikovano, međutim ulica Pregrevica je mesto gde možete očekivati mir. Mnogi dobrostojeći građani se odlučuju da ovde kupe stan, jer je ovo jedna od lukuznijih lokacija, upravo jer je tik do Dunava i što sa svoje terase imaju jedan od verovatno najlepših pogleda u gradu. I vi na kratko možete da osetite ovu stranu luksuzna, ukoliko se odlučite za apartmane u Beogradu na drugoj strani reke, odnosno u Zemunu.

Za kraj – neizostavna Knez Mihailova

Ovo je napoznatija ulica u Beogradu. Ulica koja nikada ne spava, koja je uvek puna turista, uličnih svirača, zabavljača, umetnika. Ulica koju definitivno morate da posetite, ma koliko god da se zadržavate u Beogradu. Ukoliko se opredelite za apartmane u Beogradu koji su u centru grada, onda će vas nekako i sam put navesti da prođete bar jednom kroz ovu ulicu. Ovo je isključivo pešačka zona i jedino što vam može biti problem jeste naći slobodno parking mesto u blizini.

Dorcol-4

Na kraju je nebitno u kojem delu grada se nalazite, pokušajte da obratite pažnju na sve detalje koje krije neka ulica. Naime, birajte apartmane u Beogradu tako da odgovaraju vašim željama, ali obavezno od apatmana do određene lokacije prošetajte i istražujete ulice i mesta. Vredeće.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *