Odaberite najbolji buket cveca kao poklon za mladu

people-2595862_640

Venčanje je jedan od najsrećnijih događaja u životu žene. Jedan od najlepših načina da čestitate mladi je tako što ćete joj pokloniti savršeni buket cveca, koji će na pravi način pokazati vašu radost u vezi ovog srećnog događaja.

Kako su cveće i biljke oduvek bile povezane sa određenim značenjima, predstavljamo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći u izboru pravog cveta za vašu sestru, kumu, prijateljicu, a koju očekuje ovaj vrlo važan dan.

Naravno, naš prvi savet je da ne odustanete od izbora cveta i boje koju ste prvobitno zamislili da poklonite, jer samo vi odlučujete koji su najpogodniji i najlepsi buketi cveca za ovu priliku. Istina je da ako vi niste znali značenje i simboliku koju nosi neki cvet, isto tako je verovatno da je nisu znali ni drugi.

Značenje cveća po bojama

Bela boja cveća je uvek siguran izbor za poklon za mladu, jer osim što je praktična, nepogrešivo će se uklapati uz temu venčanja. U zavisnosti od vrste cveća koju odaberete, buket može biti smeo ali i nežan. Bela boja cveta simbolizuje poštovanje, čistotu i nevinost.

Žuta boja simbolizuje prijateljstvo, uspeh i ponos. Radost je takođe jedno od značenja ovog cveta, jer je to jedno od osećanja za koje se kaže da izaziva ova boja. Dakle, ukoliko cveće poklanjate dragoj prijateljici, odaberite buket cveca koji sadrži žute cvetove i sigurno nećete pogrešiti.

Svetlo roze cveće simbolizuje nežnost, sreću i ljubav, pa će cvetni aranzmani u roze boji svakako preneti poruku vaše sreće zbog ovog radosnog događaja.

Nećete pogrešiti i ukoliko odaberete narandžasto cveće, jer je narandžasta boja smela, strastvena i puna života. Narandžasto cveće prenosi poruku entuzijazma, uzbuđenja i izobilja.

Koju vrstu cveća odabrati kao poklon za mladu?

Verovatno ćemo se svi složiti oko toga da su najlepsi buketi cveca oni koji sadrže ruže. Zato su one uvek sigurna opcija, a bele ruže biće idealne jer one simbolišu novi početak.

Frezija i alstromerija predstavljaju prijateljstvo, a ukoliko ih odaberete u žutoj boji, koja je takođe simbol prijateljstva, ova kombinacija biće idealan poklon za mladu koja je vaša draga prijateljica. Nijedno drugo cveća neće bolje pokazati koliko vam vaše prijateljstvo znači.

Hrizantema simboliše vernost, optimizam, radost i dug život, pa će cvetni aranzmani sa hrizantemama nesumnjivo preneti odgovarajuću poruku.

Cvetni aranzmani koji sadrže lale su takođe dobar izbor, jer one simbolišu savršenu ljubav. Odaberite crvene jer su one povezane sa iskrenom ljubavlju, a to je ono što svakako želite dragoj osobi.

Buket cveca kao poklon za mladu posle venčanja?

Što da ne! Budite originalni i izdvojite se od ostalih tako što ćete mladi (ili novopečenom venčanom paru) poslati cveće nakon venčanja. Povratak u svakodnevnu rutinu nije najlepši deo, a lep buket cveca će ublažiti i olakšati ovaj prelazak.

Online prodaja cveca

Savršene cvetne aranžmane baš za ovu priliku možete naći u cvećari Dunjin cvet. Prodaja cveca moguća je i putem interneta, što će vam svakako olakšati izbor, a i samu kupovinu. Dostava se vrši kako za Beograd, tako i za druge gradove u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *