Opremite dom najmodernijim nameštajem

moderni stolovi za dnevni boravak

Ukoliko volite da Vaš dom bude sređen sa stilom i ukusom, a pri tom da budu ispraćeni i trendovi u stilizovanju enterijera, bitno je obraćati pažnju na detalje. Trendovi po kojima se menja moda i arhitektura, prate i uređenje enterijera. Svoj dom uz malo ključnih promena možete učiniti lepim kao iz časopisa.

Moderno dizajnirana dnevna soba

Najveći deo vremena provodi se u dnevnoj sobi. Bilo da leškarite, gledate televiziju, uživate sa društvom ili porodicom želite da taj prostor bude prijatan, ali i funkcionalan.  Kada uređujete dnevnu sobu najbitnije je da se u njoj osećate prijatno i komforno. Opremanje dnevne sobe može da bude podjednako zahtevno kada su u pitanju velike prostorije i kada su u pitanju manje. Moderni stolovi za dnevni boravak su, pored garniture, definitivno nešto na šta treba da obratite pažnju.

Kod malih dnevnih boravaka problem je kako da sadrži sve što je potrebno a da ne izgleda prenatrpano. Jednostavan trik kako da učinite dnevnu sobu vizuelno većom jeste da  odaberete svetlije nijanse. Možete ukombinovati bež boju sa svetlo zelenim i plavim nijsansama. Ove kombinacije, pored toga što će uticati na prostranost, odavaće utisak svežine i čistote. Ukoliko odaberete svetle tonove, pogodno je da izaberete materijale koji se lako čiste i održavaju. Za mali prostor ne treba uzimati preterano velike komade nameštaja, već odabrati više manjih komada.

Sa druge strane, na prostoru možete uštedeti pomoću multifunkcionalnog nameštaja. Danas je multifunkcionalan nameštaj sve popularniji u modernom uređenju enterijera. Za dnevni boravak je pogodno da odaberete moderne fotelje ili sofu koja se može razvući u ležaj, što je veoma praktično ukoliko imate malo prostora u stanu a imate goste na prenoćištu. Zanimljiva ideja za male prostore takođe može biti kauč sa ugrađenim policama za knjige.

Manje je više

Ono što može najviše da pokvari izgled Vašeg dnevnog boravka je preterivanje. Prostorije sa previše komada nameštaja i dekorativnih detalja odaju utisak neukusa, a i bespotrebno umanjuju prostor. Ovo naročito važi ukoliko Vam je dnevna soba u tradicionalnom ili romantičarskom stilu i svaki komad  nameštaja ponaosob dovoljno efektan. Moderno uređenje danas podrazumeva minimalizam. Minimalsitički stil podrazumeva ne samo kombinaciju malog broja elemenata, već i kombinacije dve, maksimalno tri boje. Najčešće su  to bela, crna i siva ili bež.

Klub stolovi kao najvažniji deo dnevne sobe

Neizostavan deo bez koga se ne može zamisliti dnevni boravak je klub sto.  Dobar izbor klub stola daje na efektnosti čitave dnevne sobe. Pored funkcionalnosti, klub sto može imati i dekorativnu ulogu.  Klub stolovi mogu biti drveni, stakleni, metalni, od univera, medijapana… Materijal i dezen treba kombinovati sa policama i regalima, tako da ne odstupa od drugih delova nameštaja. Mogu biti kao kombinacija dva ili tri stola različitih veličina koji mogu da se uvlače jedan u drugi, tako da ih po potrebi možete izvlačiti, bez bespotrenog zauzimanja prostora. Klub stolovi se i prave tako da pored glavne ploče sadrže i jednu ili više polica, pogodnih za odlaganje knjiga, časopisa ili za dekorativne predmete.  Mogu imati i ugrađene fioke u kombinaciji sa policama, što povećava njihovu funkcionalnost. Dobar izbor za male prostore mogu biti sklopivi stolovi koji se lako mogu odložiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *