Osvežite dom u kome boravite uz minimalna ulaganja


Većina kuća i stanova opremljena su nameštajem i dekoracijom, koje je blago rečeno „pregazilo vreme“. Osim što su takvi komadi izašli iz mode, neki od njih su dotrajali ili nefunkcionalni, pa znate da ih morate zameniti novim. Međutim, pravo umeće pri uređenju prostora predstavlja pitanje kako da unesete svežinu u već postojeće prostorije, a da pritom minimalno investirate i ne opteretite svoj kućni budžet?

Prilikom useljavanja u novi životni prostor, trudimo se da ga opremimo najboljim i najkvalitetnijim komadima koje u tom trenutku možemo priuštiti. Međutim, vremenom dolazi do bespotrebnog nagomilavanja stvari, pa prostorije postepeno gube formu i funkciju, a nameštaj počinje da vas guši. Mesto gde živite trebalo bi da bude oaza harmonije i mira, gde uživate i opuštate se sa svojom porodicom. Kada je vaš dom dosadan i monoton, to je jasan znak da je potrebno preurediti i osvežiti prostor. U daljem tekstu, prikazaćemo na koji način obogatiti svoj prostor modernim detaljima, a uz minimalna ulaganja. 

Izbacite stvari koje više ne koristite

Većina osoba voli da sakuplja stvari koje više nisu funkcionalne, pa čak i pokvarene, u nadi da će ih jednog dana popraviti i koristiti. Međutim, to se uglavnom pretvori u gomilanje bespotrebnih i starih stvari, koje vas čine nervoznim i anksioznim. Iz tog razloga, sa dolaskom lepog vremena, zasucite rukave i izbacite sve polomljene, pokvarene i komade koje ne koristite duže vreme i oslobodite energiju u svom domu.  

Pristupite svom domu iz drugačijeg ugla – nabavite stone lampe

Pravilno osvetljenje može doprineti potpunoj promeni prostora, a sve što vam je potrebno da nabavite su stone lampe

Stone lampe su idealne za osvetljavanje svih delova stana ili kuće, a osim što mogu doprineti promeni ambijenta, veoma su i korisne. Ukoliko imate svoju kancelariju ili radite od kuće, upoteba stone lampe će vam pomoći lakšem čitanju, kucanju na računaru ili crtanju, u zavisnosti šta vaš posao zahteva. 

Stone lampe doprinose romantičnijem i lepšem estetskom doživljaju u spavaćoj sobi, a obično se postavljaju na noćnim komodama pored kreveta. 

Zahvaljujući svojoj funkcionalnosti, stone lampe su našle primenu i pri uređivanju dečijih soba. Nabavite svom detetu jednu sa omiljenim crtanim likom ili u njegovoj omiljenoj boji i ulepšajte životni prostor vašeg mališana. 

Stone lampe se izrađuju u različitim oblicima i dezenima, a većina njih je i unikatna, pa kao takva može potpuno otvoriti vaš dnevni boravak i postati omiljeni detalj vašeg doma. 

Promenite stare zavese i tepihe zanimljivim dezenima i bojama

Stari tepisi, osim što su dotrajali i puni prašine, mogu mnogo da naruše lepotu prostora. Ukoliko imate lep parket, birajte tepihe manjih dimenzija sa zanimljivim detaljima, koje će uticati na kompletan izgled prostorije.  

Zavese su poseban detalj, koje mogu ulepšati vaš prostor ili učiniti suprotan efekat. Ukoliko imate velike prozore, znajte da je akcenat vašeg uređenja upravo na zavesama, a kako one nisu prevelika investicija, zamenite ih s vremena na vreme i na taj način osvežite izgled svog doma. Dakle, stone lampe, u kombinaciji sa zanimljivim tepihom i lepim zavesama postići će da potpuni efekat, a vaš životni prostor dobiće novo ruho. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *