Ovi simptomi ukazuju da možda imate upalu bešike

simptomi-upale-besike

Simptomi vrlo lako mogu da pokažu da li imamo neki konkretan problem ili ne. Naravno, vrlo je teško samostalno oceniti, ukoliko niste doktor, da upravo ti simptomi ukazuju na postojanje neke bolesti.

Sa druge strane, neki simptomi su toliko očigledni da mogu da vas navedu da posumnjate da se zaista nešto dešava i zapravo su alarm da pod hitno posetite lekara, kako bi on sproveo istraživanja i kako bi došao do dijagnoze, a kasnije i do procesa lečenja. Što pre posetite lekara – to bolje po vas, po vaše zdravlje i po vašu budućnost. Ovo su najčešći simptomi upale bešike

Peckanje i bol prilikom mokrenja

Najočigledniji simptomi su peckanje i bol prilikom mokrenja. I jasno je da ukoliko imate ove simtpome ne mora odmah da znači da imate upalu bešike. Međutim, treba pratiti situaciju. Ukoliko simptomi nastave da se manifestuju i ukoliko postanu nesnošljivi, onda je možda moguće da imate upalu bešike. Svakako to ne znači da sami treba da određujete dijagnozu, već da treba da se konsultujete sa vašim doktorom. Ukoliko ste pre imali problema sa bešikom i krenu vam određeni simptomi u vidu peckanja i bola prilikom mokrenja, onda se odmah javite lekaru, jer bolje da sprečite sve ostale simptome.

Česte potrebe za odlaskom u toalet

Simptomi uglavnom dolaze zajedno ili ih uopšte i nema. To je naravno najgora opcija, je onda i ne znate da nešto nije u redu sa vašim organizmom. Dakle, ako imate potrebu da često idete u toilet, a pritom vas boli prilikom mokrenja i osećate blago, a kasnije sve intenzivnije peckanje, onda je vreme da se obratite lekaru i onda je vrlo verovatno da imate upalu bešike, koja lako može da se izleči, samo ukoliko lečenju pristupite odmah.

Bolovi u stomaku

Jedan od simptoma svakako može biti i bol u stomaku. Dakle, nama naše telo daje određene signale da nešto nije dobro, a svaki organizam drugačije deluje na upalu. Konstantan bol u stomaku može da ukazuje na razne bolesti, zato ga svakako ne treba zanemarivati, ukoliko se ponavlja I ukoliko dugo traje.

Mutna mokraća

Takođe, jedan od očiglednih simptoma je i mutna mokraća neprijatnog mirisa. Mnogi misle da se ovo ne primećuje, ali evidentno je i svakako ćete primetiti ukoliko imate ovaj simptom. Ukoliko se mutna morkaća javi, pored svih gore navedenih simptoma, onda možete biti sigurni da je u pitanju upala bešike.

Ozbiljniji simtomi

Kada se zanemere svi navedeni simptomi, to ne znači da će sami od sebe prestati, već da će se vase stanje pogoršati. Upala bešike neće sama od sebe da prođe, iako bismo svi mi voleli da se tako leče bolesti i upale. Dakle, nakon početnih simptoma, javiće se bolovi u leđima i stomaku, moguće je da ćete imati groznicu, a uz to ide i povećana telesna temperature. Zatim dolazi do mučnine i povraćanja. Dakle, simptomi mogu u mnogome da se pogoršaju, a razlog je samo vlastita neodgovornost. Kada na vreme počne da se pije terapija, kada se na vreme usvoje neke malo zdravije navike, onda dolazi do kompletne promene i upala onda prestaje, bez bilo kakvih teških stimptoma, koji će vas onemogućiti normalno da funkcionišete.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *