Par tajni o savršenom venčanju

vencanje

Nebitno da li ste dečak ili devojčica, ali od malena nas uče kako je venčanje neka posebna ceremonija, jedinstven događaj u našem životu. Kao takav, sva pažnja i naša stremljenja su usmerena ka tome. Ka savršenom, jedinstvenom venčanju. Od prostora, frizure do hrane, sve mora biti pod konac naših želja.

Kako bi mogli da to što smo naumili i ostvarimo, otvorene su brojne agencije, poslastičarnice, butici specijalizovani isključivo da to postignemo. Kada je hrana u pitanju i samo posluženje na svadbi, tu moramo biti jako oprezni, stoga ako ne želite  da se opterećujete i želite da uživate u sopstvenoj svadbi a i vaše zvanice sa vama i da se dobro najedu, možda je najbolje rešenje ketering. Međutim, kako još nije organizovana agencija koja će se baviti stresom koji nastaje kod mlade, mladoženje i malih božićnih pomoćnika, tako nastaje i raskorak u željama i njihovom ostvarenju. Prostorija je previše mračna, ukrasi premalo glamurozni, svadbena torta preslatka ili premala. A možda se to samo budućem bračnom paru čini, ali je nemoguće objasniti. Ili je obrnuto. Mali božićni pomoćnici u potpunosti ne uviđaju ideju para. Zbog toga ćemo u nastavku teksta otkriti naizgled jednostavne tajne savršenog venčanja. Naizgled, jer hladne glave to podrazumevaju dok usijane od emocija glave to često zaborave.

Ukrasi

Jasno je zašto su ukrasi stavljeni na prvom mestu. Iako možda ne toliko na prvi pogled upečatljivi, oni su sitnice koje savršeno venčanje znače. Svi su došli da uživaju u mladinoj venčanici ili ukusu i izgledu svadbene torte, ali gosti će pamtiti detalje. A detalji su ukrasi! Kakav kod da imate ukus, volite više jedan stil ukrašavanja od drugog, želite cvetne aranžmane ili ne, kao i slatke kolačiće-ukrase, bitno je da se držite sledećih tri pravila. Prvo pravilo je da ne mešate različite stilove. Odlučite se za jedan vama najdraži i držite ga se po svaku cenu. Sledeće pravilo se prosto nadovezuje na prvo: ne mešajte više od različite boje. U ovom slučaju bela jeste boja, iako ste učili iz Likovnog da bela i crna nisu boje. Venčanje je u pitanju. Bela sada jeste boja. Na kraju, treće pravilo je da se ne preteruje sa ukrasima, bilo da su stolovi u pitanju, ulaz u prostorije ili svadbena torta. Kako su ukrasi sitnice, treba ih biti u malim količinama pravilno raspoređeni. U suprotnom, sitnice će svojom veličinom i brojnošću bosti oči. Ne želite da se vaš najlepši dan pamti po tome, zar ne?

Svetlost

Nemojte da se zanesete i pomislite da je to prosto osvetljenje. Vi treba da upravljate svetlošću kako biste dodatno naglasili svoju venčanicu ili odelo ili najlepšu svadbenu tortu. Takođe, to ne znači da sve mora da bude osvetljeno. Nekada se priprigušenom svetlu ili kratkotrajnom mraku najbolje i najlepše vidi. Sadašnji trendovi polako, ali sigurno usvajaju LED sijalice različitih boja i jačine kao ukrase mladenačkog stola, stolova gostiju te biste i to trebalo imati na umu. Takva vrsta osvetljenja može dati konačan magičan dodir savršenstva vašem jedinstvenom danu. I učiniti da se razlikuje ne samo od ostalih vaših zajedničkih dana, već i od svih venčanja koja dolaze posle vašeg.

Stolovi i stolice

Ovde nema previše mudrovanja. Ključna stvar na koju ne smete da zaboravite jeste da se oblik stolova i stolica podudara sa vrstom tkanine koja će ih na najbolji način pokriti i prekriti moguće nedostatke. Ako izaberete okrugle stolove, nemojte birati materijal koji savršeno odgovara kockastim stolovima. Izgledaće neuredno i neumesno.

Svadbena torta

Iako na kraju, ali važna kao i prva tajna savršenog venčanje, jeste svadbena torta. Najviše mogućnosti gde mogu da se iznevere očekivanja povodom svadbene torte jeste sloboda koju one nude. Da li će svadbena torta biti čokoladna, voćna, veganska, sa dijamantima ili viseća, dve ili dvanaest kilograma su upravo sitnice koje mogu da pođu po zlu i da upropaste najslađi momenat najlepšeg dana u životu – mladenačku probu svadbene torte. Tu važi slično pravilo kao i za dekoraciju: minimalizam u ukusu i jedno novo, slatko pravilo – iznova i iznova isprobavajte svoju svadbenu tortu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *