Praktične stvari koje možete da poklonite prijateljima za useljenje

posteljina

 

Većina parova je period izolacije iskoristila da napravi onaj naredni korak u vezi i otpočne zajednički život, što znači da su isti ti parovi iskoristili prestanak izolacije da polako ali sigurno (i bezbedno) počnu da proslavljaju useljenje. Osim povoda za dobar provod, zabavu i druženje, useljenja su i povod da se gosti malo zamisle oko toga kako pronaći savršen poklon za svoje drage prijatelje koji će na pravi način upotpuniti njihov dom, biti lepa uspomena, ali i biti od koristi – zašto da ne? 

Za razliku od rođendana i sličnih “ličnih” datuma, useljenje “dozvoljava” poklone koji su praktični i korisni, koje domaćini možda nikada ne bi sami sebi kupili, a potrebni su im, ali koji su u krajnjoj liniji zanimljivi, zabavni i kreativni. Setite se, nijedan poklon nije loš, samo može da bude jako dobra fora koju će prava osoba sigurno razumeti! 

Onda, evo šta to praktično, ali i kul možete da poklonite svojim prijateljima za useljenje. 

Kućni aparati

Naravno, kućni aparati! Ako želite da igrate na kartu stvarno praktičnog poklona, onda odaberite nešto poput ultra dobre i možda neobične pegle, moćnog blendera ili miksera sa gomilom nastavaka, slatkog tostera ili aparata za kafu. Ipak, ako želite da napravite foru i poklonite koristan kućni aparat koji je ipak pomalo i neobičan, odlučite se za aparat za kokice, vafle, palačinke, krofnice… Bilo šta što je nesvakidašnje, a što ipak olakšava posao i čini boravak u kuhinji mnogo zabavnijim i zanimljivijim. Naravno, bilo koji aparat za pripremu hrane je direktni povod za sledeće druženje i isprobavanje novih recepata!

Posteljine

Posteljina je svima potrebna, zar ne? A ipak, retko ko će se setiti posteljine kao opcije za poklon iako ona to i te kako može da bude. Naravno, ovde pričamo o posteljinama finijeg materijala, neobičnog dizajna ili šaljivih motiva. Ali pomislite samo – šta je luksuzniji, a istovremeno i praktičan, poklon od svilene posteljine u nekoj moćnoj boji kao što je crna? Realno, niko ne vodi toliko računa o odabiru posteljine (podignimo ruku svi mi kojima se jastučnice, čaršav i navlaka za prekrivač ne slažu!), a ipak se svi oduševljavaju prelepim, ukombinovanim posteljinama koje viđaju na Pinterestu. Zato – nemojte slučajno da vam bude glupo da poklonite nešto ovako!

Korisna dekoracija

Kada kažemo korisna dekoracija, ovde pre svega mislimo na lampe, police, zanimljive činije ili vaze, setove šoljica ili tanjira koji ne moraju da stoje u ormaru i slične poklone koji su praktični, koji će se sigurno koristiti, a koji sami po sebi izgledaju lepo na zidu ili stočiću te vrše i dekorativnu funkciju. Iako se useljenje vrti oko novopečenog para koji napokon živi zajedno, na kraju dana ipak najviše volimo da poklanjamo lepe stvari za kuću za koje nam je potajno žao što ih i mi nemamo. 

Biljke

Na kraju, na ovoj listi mogu da se nađu i biljke iz prostog razloga što oplemenjuju prostor, pročišćavaju vazduh i prosto čine da sve izgleda lepše i ušuškanije. Savetujemo vas da birate biljke koje nisu toliko zahtevne za održavanje, koje mogu da opstanu i na slabije osvetljenom mestu, a koje možda sa sobom nose neku simboliku (donose sreću, novac i slično). Što smo stariji, to više volimo biljke u enterijeru, pa su upravo zato one jedan od sjajnih poklona za useljenje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *