Prednosti čupavih tepiha

Tepisi nikad ne izlaze iz mode, da li to bili moderni, orijentalni tepisi, minimalistički, mi ćemo uvek imati potrebu da naš pod ukrasimo tepihom koji izgleda lepo i koji će doneti lagodnost našim nogama. U poslednjih nekoliko godina čupavi tepisi su izuzetno popularni, pa tako skoro svaki dom poseduje bar po jedan ovakav tepih po kom je izuzetno prijatno hodati. Svoju popularnost ova vrsta tepiha stekla je još polovinom pedesetih i krajem šestdesetih godina prošlog veka pre nego što su se pojavili tepisoni i „kratkodlaki“ tepisi.

Čupavi ili „shaggy“ tepih naziv je dobio upravo zbog čupavog izgleda, izrađenog od dugih i gustih vlakana. Čupavi tepisi dopadljivi su na oko, a prilikom dodira pružaju neverovatan osećaj mekoće, na njima je prava uživancija hodati, sedeti, pa i ležati. Ako ste planirali da unesete neku novinu u vašu dnevnu ili spavaću sobu, nećete pogrešiti ako se opredelite za čupavi tepih.

Zahvalni za održavanje

Iako možda deluje da su teški za održavanje, ovi tepisi su napravljeni od antistatičkih vlakana, stoga su izuzetno zahvalni za čišćenje, pranje kao i samo održavanje. Usisavanje ovih tepiha ne predstavlja nikakav problem, a dovoljno je i da ih dva tri puta mesečno iznesete na terasu i istresete. Nakon svakog usisavanja čupavi tepisi deluju kao novi, jer njihova vlakna kao da ponovo ožive i dobiju svetliju boju. Zahvaljujući dugim vlaknima teže ćemo uočitu fleku ili prljavštinu na ovim tepisima, jer dugačke dlake koje ih krase zamaskiraju svaku fleku, mrvice od hrane ili dlake od kose, pa su zbog toga izuzetno praktični.

cupavi tepih2

U čupavim tepisima mogu uživati mnogi uključujući i decu i osobe sklone alergijama, jer danas se čupavi tepisi izrađuju sa antibakterijskim i antialergijskim svojstvima, pa se sa te strane ne treba brinuti. Pri tom spadaju u najprijatnije tepihe, deci će biti zadovoljstvo da se igraju na njima.

Lako se uklapaju svuda

Od kako su se vratili u modu, čupave tepihe možete naći u raznim bojama i različitih su dezena i neće biti teško uklopiti ih u bilo koji ambijent, pogotovo onaj kojem nedostaje toplina. Svi oni koji imaju betonske podove ili drvene zidove, odnosno moderan i pomalo hladan prostor, treba da znaju da je izbor čupavog tepiha pravo rešenje i da će on pristajati divno u ovakvoj kombinaciji. Često ih viđamo i po dečijim sobama i igraonicama, a razlog je naravno njihova mekana tekstura, koju deca prosto obožavaju. Za spavaću sobu su idealan izbor. Nema li lepšeg osećaja od onog kad ustanete ujutru i stanete na mek, topao i prijatan tepih bosim nogama? Da upravo ovakav osećaj dobijate hodajući po čupavom tepihu.

Takođe, izgledaju lepo na drvenom podu, pogotovu ako je naglašen kontrast između boje tepiha i samog poda. A kada smo već kod kontrasta, ukoliko imate kauč ili garnituru u beloj boji savet je da kupite čupavi tepih u nekoj jarkoj boji, recimo crvenoj, na taj način razbićete monotoniju, a ujedno možete da uskladite boju tepiha sa jastučićima nameštaja i time postići dodatni efekat. Vaš čupavi tepih nemojte da kupite u veličini tako da mora da se podvlači pod krevet ili neki drugi komad nameštaja, jer prava draž čupavog tepiha je da se vidi ceo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *