Prednosti privatnih srednjih škola

Privatna skola Sportum

Da li upisati državnu ili privatnu srednju školu, pitanje je koje već sada muči mnoge učenike ali i njihove roditelje. Činjenica je da se većina nas odlučuje za upis državne srednje škole iz jednog glavnog razloga, a to je besplatna školarina. Ono što će roditelji učenika koji pohađaju državne škole reći jeste da su upućeni u to da privatne srednje škole nude mnogo više od državnih, ali da jednostavno nisu u mogućnosti da to svojoj deci priušte.

U ovom tekstu, možete pročitati šta sve nude prvatne srednje škole i koje su prednosti upisa dece u njih.

Posebni program u privatnim srednjim školama

Privatne srednje škole, s obzirrom na njihovu cenu školarine moraju pored standardnog nastavnog programa ponuditi i nešto više. Tako, privatne srednje škole većinom u svom programu nude i posebni, specijalni program, individualizovan prema svakom detetu, koje je posebno opredeljeno ka jednoj vrsti nauke ili predmeta. Na taj način, dete ne gubi vreme učeći razne oblasti, koje nisu u njegovoj žiži interesovanja. Pri tome kada je u pitanju sportska gimnazija upis je dosta jednostavniji jer se ne zahteva odličan uspeh već posedovanje odgovarjućeg nivoa znanja.

Pored ovakvih programa, postoje i specijalizovane privatne srednje škole koje omogućavaju obrazovanje umetnika ili sportista, kao što su sportska gimnazija ili privatna muzička škola, koje omogućavaju deci pravo usmerenje na vreme ukoliko su odlučila čime će se kassnije baviti tokom života, preskačući dosadno, standardno gradivo koje im neće služiti za upis na željeni fakultet.

Pogodnosti prilikom upisa u privatne srednje škole

Ono što većina privatnih srednjih škola nudi kao još jednu u nizu pogodnosti jeste školovanje na daljinu. Do sada su samo određene fakultetske ustanove nudile ovu mogućnost,dok od skora se učenici mogu obrazovati na ovaj način i u srednjim školama. Ovakav način školovanja pogoduje učenicima koji žive van mesta na kom se nalazi škola. Takđe, školovanje na daljinu pogodno je za mlade sportiste kojima je dan ispunje treninzima, takmičenjima i drugim manifestacijama, koje smanjuju njihovo vreme za pohađanje školskih časova.

Ono što je još veća pogodnost školovanja na daljinu jeste priprema za školovanje na fakultetu, od kojih većina nudi isti princip školovanja i učenja, odnosno pripremanje ispita od kuće. Savremenom tehnologijom i brzim internetom, moguće je proći sve časove, naučiti gradivo i pripremiti ispit za polaganje kod izabranog profesora. Isto tako, većina privatnih srednjih škola daje mogućnost dogovora između profesora i učenika, gde se za dodatno učenje može primeniti rad “jedan na jedan” i dogovoriti termin za polaganje ispita.

Zablude o privatnim školama

Većina roditelja i dece bez iskustva, tvrdi da su privatne srednje škole lake za završavanje, kao i to da profesori popuštaju učenicima. Ono što je istina jeste da se one plaćaju više, ali da se i pored toga gradivo mora naučiti i ispit polagati, učenicima je kao i u svakoj školi zabranjeno prepisivanje i korišćenje nedozvoljene tehnologije. Ono što u stvari daje takav uvid jeeste pogrešno tumačenje odnosa nastavnik-učenik, gde se nastavno osoblje ponaša prema učenicima sa punim razumevanjem i pažnjom.

Stoga, iako većina msl da se ovakve škole sao preplaćuju, istina je da se u privatnim srednjim školama dobija usluga obrazovanja, vaspitanja ali i bezbednosti dece, potpunog rada, posvećenosti i pažnje prema svakom učeniku, onoliko koliko je to svakome potrebno. Privatne srednje škole daju poseban pristup svakom detetu, jer je svako dete različito, kako bi na kraju iz škole izašli sa znanjem al ii samopouzdanjem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *