Prevara – kako je otkriti i kako nastaviti dalje

preljuba

Iznenadne promene ponašanja kod partnera, preterana briga za izgled, novi stil oblačenja, ostajanje na poslu duže nego uobičajeno, izbegavanje intimnih trenutaka ili s druge strane eksperimentisanje tokom seksualnih odnosa samo su neki znaci koji mogu ukazivati da nešto u vašoj vezi ”ne štima”. Primećujete da partner ne želi da ostane sam sa vama, da se ćešće svađate, da radije provodi vreme sa društvom nego kod kuće… Da li je u pitanju prevara, trenutno zahlađenje ili je ipak sve u redu. Kako otkriti i šta učiniti ako se ispostavi da ste žrtva preljube?

Kako prevara deluje na partnere

Činjenica je da svako od nas u nekom trenutku posumnja u preljubu svog partnera, bilo da je u pitanju samo flert ili nešto više. Nekada se sve završi samo na sumnjama i ispostavi se da smo preterali, a kod nekih ljudi se ipak utvrdi da ih intuicija nije prevarila. Nakon prevare uglavnom sledi razlaz kroz koji dotadašnji partneri teže ili lakše prolaze, u zavisnosti od toga da li je u pitanju samo emotivna veza ili su na kocki i brak i roditeljstvo. Postoje slučajevi, pak, kada preljuba produbi emotivne odnose kod partnera, pa suočeni sa rastankom ipak shvate koliko im druga strana znači i odluče da ostanu sa njom.

Gledajte istini u oči

Bilo kako bilo, ne savetujemo vam da se vodite dobro poznatom izrekom „ono što ne znam, ne može me ubiti”. Bolje je u ovakvim situacijama stvari izvesti na čistac, ma koliko teško bilo suočiti se sa istinom.

Kako otkriti da li vas partner vara

Teško je otvoreno razgovarati s partnerom i tražiti potvrdu za svoje sumnje kada nemate dokaze i sve se svodi na vaše pretpostavke. To što partner iznenada provodi mnogo više vremena na Facebook-u ili tipkajući poruke na telefonu, može biti znak da vas vara, ali svakako to nije dovoljno da ga optužite. Možete pokušati da špijunirate njegov telefon u privatnoj režiji, ali šta ako ne znate njegovu šifru ili ako on briše tragove za sobom.

Savremeni načini za otkrivanje preljube vašeg partnera

Unajmljivanje detektiva ili instaliranje špijunskog softvera u partnerov telefon spadaju u dva najčešća načina da uz pomoć profesionalca dobijete sve inforamacije o kretanju i aktivnostima onog koga želite da pratite. Pomoću špijunskog softvera vrlo je lako ispratiti sve što vaš partner radi na telefonu: prisluškivanje Vibera, otkrivanje  trenutne lokacije, preslušavanje razgovora i uvid u poruke koje je osoba razmenjivala biće i više nego dovoljni da otkrijete da li ste prevareni. Opremu za praćenje, prisluškivanje i snimanje možete pogledati na sajtu Spytech-a. Gotovo je nemoguće, s druge strane, da vaš partener otkrije da ga špijunirate, jer su ovakvi softveri nevidljivi. Možete se odlučiti i za privatnog detektiva koji će nekoliko dana pratiti kretanje vašeg partnera i sve sumnjive aktivnosti i sastanke zabeležiti kamerom.

Nastaviti dalje nakon prevare

Posle prevare neki upadnu u zamku i počnu da krive sebe za to što se partner upustio u aferu s nekim drugim, veruju da su sami krivi za krah veze, a to nikako nije dobro za samopouzdanje. U ovakvim situacijama nije lako krenuti dalje i prevazići strah da slično može da se desi i u novoj vezi, ali to nije razlog da ostanete sami plašeći se da ponovo ne budete povređeni. Svaka veza je priča za sebe, a možda vas čeka baš ona savršena ljubav do kraja života u koju svi želimo da verujemo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *