Pripreme za godišnji odmor i jednostavno pakovanje

koferi Puls

Počinje sezona godišnjih odmora i uveliko se planiraju destinacije koje bi bilo lepo obići ovog leta. Podjednako je aktuelan seoski turizam, planine i provođenje vremena u prirodi, ali i dobro, staro uživanje na plaži. Biranje mesta za odmor je veoma uzbudljivo i podiže nam raspoloženje na maksimum, dok pakovanje za odmor može biti malo dosadno. Koferi se začas popune, pa nam uvek bude malo mesta za još nešto čega se setimo u poslednjem trenutku.

Par saveta kako ne preterati u pakovanju

Uzmimo za primer da putujete sami, odnosno da samo vaše lične stvari stavljate u veliki kofer. Prvo, sve što želite da spakujete odvojte na veliku površinu, na primer krevet, kako bi vam sve bilo pregledno i ne biste nešto zaboravili. Izračunajte koliko dana ostajete. To će vam pomoći da odaberete veličinu kofera. Ukoliko putujete kolima, prostraniji koferi su dobro rešenje. Spakujte prvo donji veš. Zatim, realno sagledajte koliko pari pantalona nosite i kada niste na odmoru. Sigurno vam ne treba 7 pari. Dovoljna su 2 para. Majice i košulje stavite malo više. Košulje spakujte kao majice, kako bi se što manje izgužvale. Za obuću odaberite dva para koja najviše nosite i koja su vam najudobnija. I neka vam sredstva za ličnu higijenu budu spakovana u posebnom odeljku, gde će vam biti na dohvat ruke.

Koferi za uspešno pakovanje velike porodice

Za ovu avanturu biće vam potrebni veliki koferi, koje ćete popuniti brzinom svetlosti. Ako idete sa decom na planinu, računajte da će vam dosta mesta u koferu zauzeti jakne i gumene čizmice, koje ćete morati da ponesete, bez obzira da li je leto ili zima. Dečije stvari ćete svakako spakovati u većem broju. Ako idete na more, tu je situacija podjednako izazovna, jer iako su letnje stvari tanje i čini se da ih više stane, opet peškiri i rekviziti za plažu zauzimaju puno mesta. I ovde se dobro preračunajte koliko vam je stvari zaista potrebno, jer ćete većinu vremena provoditi u kupaćem kostimu. Za jednu četvoročlanu porodicu i klasično letovanje, koferi najvećih dimenzija će odlično poslužiti , i to vrlo verovatno dva takva.

Kako odabrati kvalitetan kofer?

Na tržištu postoji zaista veliki izbor kofera različitih dimenzija, boja, dizajna i kvaliteta. Korisno je imati kofer upečatljivog dizajna ili boje, što vam olakšava da na aerodromskoj traci brže uočite svoj prtljag. Međutim, koferi vam pružaju mnogo više od toga. Ukoliko napravite pametnu investiciju, koferi vas mogu služiti i dvocifren broj godina. Postoje dve vrste kofera:

„mekani“, odnosno napravljeni od određene vrste tekstila i „čvrsti“ koferi od polikarbonata. Tehnologija je tu skoro usavršena, pa su polikarbonatski koferi lagani kao pero i ne utiču na povećanje kilaže prtljaga. „Čvrsti“ koferi su izdržljivi i otporniji na oštećenja. Točkići su obično silikonski, lagane pokretljivosti i mogu se okretati za 360 stepeni, što ubrzava fleksibilnost u pokretu. Takođe, to vam pruža i mogućnost da kofer gurate pored sebe, kao i da ga vučete iza vas. Ovi koferi su otporni, pa ako se desi da se ulubi sa spoljašnje strane, jednostavno ga iznutra ispravite rukom. Možete sesti na njega i neće se polomiti. I za kraj, pri odabiru obratite pažnju da li su koferi napravljeni od ABS plastike ili polikarbonata. Plastika je krta, lomljiva i vrlo lako se oštećuje. Polikarbonat je dugoročniji materijal. Uvek izdvojte više novca, kako ne biste ulagali u kupovinu novih kofera svake godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *