Privatne poliklinike – da ili ne?

poliklinike u Beogradu

Da li na pregled idete u privatne ili državne klinike?

Šta vam prvo padne na um kada pomenemo državni dom zdravlja? Redovi, dugo čekanje, osoblje koje je neljubazno ili nešto drugo?

Šta god da ste pomislili, nažalost to jeste tako. Redovi su prisutni u čekaonicama, na preglede se čeka i po nekoliko meseci, a na intervenciju i po godinu i više dana. A o gužvama i da je pričamo.

Kakva iskustva imate sa doktorima i drugim medicinskim osobljem?

Nekada i ne čudi što su medicinske sestre i doktori neljubazni, jer su gužve ogromne i svakoga dana čeka veliki broj pacijenata.

Naravno, ništa bolja situacija nije ni sa opremom i materijalima. Uglavnom je neki aparat u kvaru, a na specijalistički pregled može da se čeka i po nekoliko nedelja. A tek na operacije što se čeka više od nekoliko meseci, o tome i da ne govorimo.

I kada se sve sagleda, onda ne čudi što se pacijenti dadije odlučuju za privatne poliklinike.

A glavni razlog zašto ne bi trebalo da se čeka jeste zdravlje. Iako je cena lečenja i privatnim klinikama nešto viša, ipak preventiva treba da bude na prvom mestu, kao i brzo rešavanje nekog problema.

Na prvi pogled retko ko bi to rekao, ali lečenje u privatnim medicinskim ustanovama se i te kako isplati. U poređenju sa državnim zdravstvom, privatno lečenje je mnogo efikasnije i bolje. A evo i zašto. Osoblje je visoko stručno i profesionalno. Čekanja nema, a to najviše odgovara zaposlenima, jer oni baš i nemaju mnogo vremena za čekanje na raspolaganju.

Moderna oprema i stručno osoblje – garancija uspeha

Najsavremenija oprema za lečenje pojam je za naše državne zdravstvene ustanove, zar ne?

E pa to nije slučaj sa privatnim poliklinikama. Najčešće su opremljene najnovijom opremom, a uvek se ide u korak sa modernom medicinom i savremenim trendovima. Na prvom mestu jeste bezbednost i sigurnost pacijenata, a sve se više dešava da se pacijenti iz državnih šalju na pregled u privatne poliklinike. Rezultati su dostupni brzo, a na preglede se ne čeka.

Procedure su komplikovane, čekanja u redovima nema, a stručno medicinsko osoblje će vam u svakom trenutku pomoći i rešiti svaku vašu dilemu.

Veoma je važno kakav je odnos osoblja prema pacijentima, stoga je neophodno odnositi se prema pacijentima stručno, profesionalno i ljubazno. Kada se pacijenti osećaju bezbedno i sigurno, uvek će pre otići do privatne poliklinike nego da provedu sate i sate čekajući u redu. Zato su većini zaposlenih prvi izbor kada se pojavi neki zdravstveni problem privatne poliklinike.

Odnos prema pacijentima je presudan!

Da li imate iskustva sa privatnim poliklinikama?

Uglavnom svi pacijenti koji su otišli na pregled u privatne poliklinike imali su pozitivna iskustva. Najčešće su bili smireni, nisu strahovali od dijagnoze,  a sve to zbog profesionalnog i stručnog osoblja i ljubaznosti prema pacijentima. Nije samo važan odnos prema pacijentima, već i prema radu, a u tome prednjače zaposleni u privatnim zdravstvenim ustanovama. Usavršavanje zaposlenih, odlasci na kongrese i seminare i atalno unapređenje znanja prioritet su svakog privatnog medicinskog centra. A kada se sve to uzme u obzir, lečenje pacojenata mahom se završava uspešno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *